Proslavljen Sveti Nikola u Prištini

U crkvi Svetog Nikole u Prištini danas je proslavljena hramovna slava. Liturgiji je prisustvovalo mnogo vernika kako sa centralnog Kosova, tako i onih koji su došli iz centralne Srbije.

Podeli ovaj članak sa:
  • Slava u crkvi Svetog Nikole (Foto Radio Gračanica)

“Ovaj mučenički, ranjeni i napaćeni hram proslavlja svoju hramovnu slavu. Proslavlja svog zaštitnika i zaštitnika ovog grada. Današnji dan je mnogo važan za nas Srbe zato što cela Srbija slavi”, istakao je otac Mihailo u besedi.

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović rekao je da je uvek lepo kada vidimo da se obnavlja život u našim crkvama širom Kosova i Metohije.

„Sve je lepši i veći život u našim crkvama. Ovaj hram treba da doživi lepše svetlo, da se dovede u bolje stanje , jer je rekonstrukcija loše urađena i svih predhodnih meseci sa sveštenikom radimo da se uradi onako kako treba i da sve više narod dolazi i obilazi ovaj hram“, rekao je Stojanović.

Na proslavi ove hramovne slave prisustvovali su i poslanici liste Srpska, predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić, direktor Kancelarije za pitanja zajednice Ivan Tomić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane