" />

Pomoć iz Pariza za decu iz Metohije

Parohija Svetog Save u Parizu i humanitarna organizacija "Kolo srpskih sestara", takođe iz ovog grada, poslali su novčanu pomoć deci koja žive u Metohiji, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Podeli ovaj članak sa:
 • (Foto Eparhija raškoprizrenska)

Ovakva vrsta pomoći već 15 godina stiže iz Pariza. Kako navode iz Eparhije raško-prizrenske,  novac će, preko parohijskih sveštenika, biti podeljen deci u selima Brestovik i Belo Polje, u opštini Peć, zatim Vidanje, Klinavac, Biča i Grabac, u opštini Klina.

Takođe, biće dodeljen deci u selima Crkolez, Osojane, Tučep, Šaljinovica, Suvi Lukavac, Žač, Opraške, Srbobran, Dugonjev i Koš, u opštini Istok, kao i deci u Suvom Grlu i Banjama, u Srbici.

Ostale vesti

 • Obeležena hramovna slava u manastiru Banjska

  Obeležena hramovna slava u manastiru Banjska

  Svetom arhijerejskom liturgijom, koju je služio episkop raško-prizrenski Teodosije, obeležena je hramovna slava Prenos moštiju svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana. U porti manastira održana je kulturna manifestacija "Staro-srpski izvori Kosova i Metohije".

 • Svečano u Arhangelima kod Prizrena

  Svečano u Arhangelima kod Prizrena

  U Manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena svečano je proslavljena manastirska slava i praznik posvećen Saboru Svetog Arhangela Gavrila. Oko 350 vernika i gostiju iz Crne Gore, Novog Sada, Beograda, Kragujevca i drugih krajeva naše zemlje okupilo se u zadužbini cara Dušana u kojoj je on i bio sahranjen.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane