Patrijarh vernicima u Dragancu: Ostanite ovde

Patrijarh srpski Irinej je pred više od 300 vernika danas služio svetu arhijeresku liturgiju u manastiru Draganac u Kosovskom Pomoravlju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Patrijarh u Dragancu (Foto Puls)

U jedinom živom manastiru u Pomoravlju, patrijarh srpski Irinej pozvao je Srbe da ostanu na svojim ognjištima.

Kako je istakao, veliki broj okupljnih vernika danas, dokaz je da ima Srba na Kosovu i Metohiji.

“Mene posebno raduje što vas vidim ovde u ovoliko velikom broju. Ostanite ovde braćo i sestre. Od ove zemlje nećete naći bolju. Zemlja je ova majka naša. To je zemlja naših otaca, praotaca i predaka“, rekao je patrijarh SPC Irinej.

Posle Draganca planirana je poseta narodnoj kuhinji “Majka devet Jugovića” u Prekovcu. Patrijarh Irinej je obišao i crkvu u Bostanu kod Novog Brda.

Ostale vesti

 • Danas su Cveti

  Danas su Cveti

  Srpska Pravoslavna crkva i vernici slave danas Cveti, dan kada je Isus Hristos, jašući na magarcu, ušao u Jerusalim.

 • Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

  Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

  Katolici, protestanti, anglikanci, neke pravoslavne crkve i brojne manje crkve, proslavljaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću.

 • "Zemlja srpska ne može biti tuđa, nego srpska"

  Patrijarh srpski Irinej pozvao je Srbe na KiM da ostanu i poručio da "srpska zemlja ne može biti tuđa, nego srpska". Patrijarha Irineja je u porti hrama Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici dočekao veliki broj vernika među kojima je bilo najviše dece.

 • Patrijarh Irinej: Muzička škola u Stanišoru oaza duhovnosti

  Patrijarh Irinej: Muzička škola u Stanišoru oaza duhovnosti

  Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej posetio je danas posle podne u Stanišoru kod Gnjilana Muzičku školu “Stevan Hristić”. U prisustvu više od stotinu vernika, patrijarhu u čast učenici i profesori pripremili su koncert na kojem su se predstavili mladi muzički talenti Kosovskog Pomoravlja, koji već godinama, osvajaju brojne nagrade na školskim takmičenjima širom Srbije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane