Patrijarh sa vernicima na Kosovu

Patrijarh srpski Irinej služio je danas Svetu arhijerejsku Liturgiju u Pećkoj Patrijaršiji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Patrijarh sa vernicima (Foto Eparhija)

Patrijarhu srpskom saslužovao je Episkop raško-prizrenski Teodosije, protojerej-stavrofor Stojadin Pavlović, sveštenstvo i sveštenomonaštvo Eparhije-raško-prizrenske, a pored sestrinstva manastira, Božanskoj Liturgiji prisustvovao je veliki broj vernika ovoga kraja, saopštila je Televizija Hram.

Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej boravi u višednevnoj poseti Кosovu i Metohiji kako bi u ovim predvaskršnjim danima svoj verni narod na Кosovu i Metohiji rečima i pastirskom porukom ojačao u molitvi i nadi da ostanu i opstanu na ovim prostorima.

Patrijarh je veći deo današnjeg dana proveo sa vernicima koji su došli na poklonjenje u, po rečima Svjatjejšeg, najveću srpsku svetinju, a najveća radost mu je bila što je među vernim narodom bilo i puno dece.

Patrijarh srpski primio je danas u Pećkoj Patrijaršiji i učenike srednjih škola iz Gračanice, Prilužja, Lapljeg Sela i Gušterice sa kojim je razgovarao o značaju njihovog obrazovanja pozivajući ih da budu spremni da preuzmu kormilo kojim će voditi srpski narod na Кosovu i Metohiji.

Tokom dana prošetao je zajedno sa Episkopom raško-prizrenskim Teodosijem i ulicama Peći i tom prilikom posetio Crkvu Svetog Jovana - Mitropoliju u Peći koja je porušena u martovskom pre osam godina, a potom je ponovo obnovljena.

 

Ostale vesti

 • Danas su Cveti

  Danas su Cveti

  Srpska Pravoslavna crkva i vernici slave danas Cveti, dan kada je Isus Hristos, jašući na magarcu, ušao u Jerusalim.

 • Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

  Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

  Katolici, protestanti, anglikanci, neke pravoslavne crkve i brojne manje crkve, proslavljaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću.

 • "Zemlja srpska ne može biti tuđa, nego srpska"

  Patrijarh srpski Irinej pozvao je Srbe na KiM da ostanu i poručio da "srpska zemlja ne može biti tuđa, nego srpska". Patrijarha Irineja je u porti hrama Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici dočekao veliki broj vernika među kojima je bilo najviše dece.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane