Patrijarh Irinej i episkopi SPC danas u Prizrenu

U sabornom hramu Svetog Đorđa u Prizrenu patrijarh Irinej sa episkopima SPC služi danas svetu arhijerejsku liturgiju kojoj prisustvuje veliki broj vernika, predstavnici Vlade Srbije i predstavnici Srba u kosovskoj Vladi.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hram Sv. Đorđe u Prizrenu (Foto arhiva KIM)

Nakon liturgije, patrijarh i arhijereji osveštaće obnovljene zgrade Bogoslovije Svetog Kirila i Metodija u Prizrenu.

U ime Vlade Srbije prisustvuju ministar pravde Nikola Selaković, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić sa saradnicima, ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić, zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović i drugi.

U Prizren je jutros stigao veliki broj Srba iz svih delova Kosova i Metohije kako bi prisustvovali liturgiji u ovom gradu.

U Pećkoj Patrijaršiji u subotu je zvanično započelo redovno zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve koje će biti nastavljeno sutra u Beogradu.

Ostale vesti

 • Obeležena slava u Lipljanu

  Obeležena slava u Lipljanu

  U crkvi posvećenoj Vavedenju presvete Bogorodice u Lipljanu obeležen je istoimeni pravoslavni praznik, Dan privremenog organa Opštine Lipljan i krsna slava pojedinih meštana. U prisustvu velikog broja dece i vernika, svetu liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

 • ’’Naše je ono što damo drugima’’

  ’’Naše je ono što damo drugima’’

  „Probali smo da stignemo do nemoćnih i ostavljenih, do ljudi koji su bili u potpunoj izolaciji, bez kontakta sa bližnjima i bilo kakvim institucijama. Ta pomoć je bila često prva i jedina u sredinama gde se nije mogla organizovati zdravstvena zaštita na Kosovu i Metohiji“, kazao je dr Zvonimir Stašević iz Humanitarne organizacije „Sveti Jovan Milostivi“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane