Patrijarh Irinej danas u Gračanici

Patrijarh srpski Irinej nakon višednevne posete srpskim svetinjama na Kosovu i Metohiji, boraviće danas u manastiru Draganac u Kosovskom Pomoravlju, gde će ga oko 14 časova dočekati vernici i srpski narod. U poslepodnevnim časovima boraviće u Gračanici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Patrijarh Irinej (Foto SPC)

Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej želi da u ovim predvaskršnjim danima svoj verni narod na Кosovu i Metohiji porukama ojača u molitvi i nadi da ostanu i opstanu na ovim prostorima.

Patrijarh srpski Irinej sutra će boraviti u Kosovskoj Mitrovici, u hramu Svetog Dimitrija.

Patrijarh je na Kosovo stigao kasno u petak – u Pećku Patrijaršiju. Manastir Visoki Dečani obišao je u subotu, a juče je boravio u Orahovcu, Velikoj Hoči, gde je obišao i Dečansku vinicu, obišao je i manastir Svetih Arhangela, i crkvu Bogorodice Ljeviške, posle čega se uputio ka Zočištu.

Ostale vesti

 • Danas su Cveti

  Danas su Cveti

  Srpska Pravoslavna crkva i vernici slave danas Cveti, dan kada je Isus Hristos, jašući na magarcu, ušao u Jerusalim.

 • Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

  Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

  Katolici, protestanti, anglikanci, neke pravoslavne crkve i brojne manje crkve, proslavljaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću.

 • "Zemlja srpska ne može biti tuđa, nego srpska"

  Patrijarh srpski Irinej pozvao je Srbe na KiM da ostanu i poručio da "srpska zemlja ne može biti tuđa, nego srpska". Patrijarha Irineja je u porti hrama Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici dočekao veliki broj vernika među kojima je bilo najviše dece.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane