Papa dolazi u Beograd i Prištinu?

Papa Franja trebalo bi da poseti Beograd i Prištinu u narednih godinu dana, tvrde nezvanično za beogradski list "Danas" predstavnici zapadnih diplomatskih izvora.

Podeli ovaj članak sa:
 • Papa Franja (Foto catholicnewsagency.com)

Prema rečima sagovornika tog lista, papa Franja je dobio poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića da dođe u prvu zvaničnu posetu Beogradu i voljan je da to učini, a ni SPC se ne protivi takvom pozivu.

Kako navodi taj list, u Vladi Srbije nisu želeli da komentarišu njihova saznanja.

Prištinski list "Koha ditore" objavio je u utorak da je kosovski predsednik Hašim Tači, posle prijema kod pape, rekao da ga je papa Franja obavestio da "namerava da poseti Kosovo i prizna realnost na Balkanu".

Ostale vesti

 • Obeležena hramovna slava u manastiru Banjska

  Obeležena hramovna slava u manastiru Banjska

  Svetom arhijerejskom liturgijom, koju je služio episkop raško-prizrenski Teodosije, obeležena je hramovna slava Prenos moštiju svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana. U porti manastira održana je kulturna manifestacija "Staro-srpski izvori Kosova i Metohije".

 • Svečano u Arhangelima kod Prizrena

  Svečano u Arhangelima kod Prizrena

  U Manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena svečano je proslavljena manastirska slava i praznik posvećen Saboru Svetog Arhangela Gavrila. Oko 350 vernika i gostiju iz Crne Gore, Novog Sada, Beograda, Kragujevca i drugih krajeva naše zemlje okupilo se u zadužbini cara Dušana u kojoj je on i bio sahranjen.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane