Otac Ilarion gradonačelniku Prištine: Simbol lepih reči završetak hrama

Iguman manastira Draganac, otac Ilarion, kazao je gradonačelniku Prištine Špendu Ahmetiju da bi najbolji simol poštovanja prema verskim zajednicama bio završetak hrama Hrista Spasa u Prištini.

Podeli ovaj članak sa:
  • Otac Ilarion (Foto Kim)

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti je prethodno, na međuverskom skupu u Obiliću, govorio da je umesto tolerancije prema verskim zajednicama bolje govoriti o uzajamnom poštovanju. Ahmeti je kazao da on lično ne voli reč "tolerancija".

"Tolerancija za mene predstavlja sasvim drugo značenje. To znači da ja ne volim onog drugog, ali da ga trpim, tolerišem", kazao je Ahmeti.

Reagujući na govor gradonačelnika Prištine, iguman manastira Draganac, otac Ilarion, je kazao da bi trebalo početi od tolerancije da bi zaista došli do iskrene ljubavi i poštovanja.

"Mislim da bi najbolji simbol lepih reči koje ste vi rekli bio dovršenje hrama Hrsta Spasa u Prištini. I kao što smo se pre neki dan radovali osveštanju katedrale Majke Tereze, nadamo se da će doći taj trenutak, da ćemo svi zajedno da se radujemo i da svako na svoj način uzmemo učešća i u takvoj vrsti praznika. Takva vrsta konkretnih postupaka, simbola govore mnogo više nego reči", zaključio je Ilarion.

Na početku svog govora, Ahmeti je kazao da on svakodnevno ima razgovore sa verskim poglavarima na Kosovu, podsećajući da je sa nekim verskim zajednicama opština Priština u "imovinskom sporu".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane