Vesti
Religija

Monah Justin novi nastojatelj manastira Draganac

Za novog nastojatelja manastira Draganac episkop raško-prizrenski Teodosije imenovao je monaha Justina.

Monah Justin novi nastojatelj manastira Draganac
Monah Justin (Foto Fejsbuk@Manastir Draganac)

"Na Svetoj arhijerejskog liturgiji služenoj u manastiru Draganac 17.12.2022, njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije oglasio je monaha Justina za novog nastojatelja manastira Draganac", navedeno je na Fejsbuk stranici ovog manastira.

Monah Justin je sabrat manastira Draganac od 2009. godine.

Podsetimo, arhimandrit Ilarion (Lupulović), bivši nastojatelj manastira Draganac hirotonisan je za vikara Patrijarha srpskog sa titulom episkopa novobrdskog.Ostale vesti

Vladika Teodosije: Post i molitva su temelj našeg duhovnog života
Na duhovnoj tribini u Gračanici koju su organizovali Eparhija raško-prizrenska i Dom kulture "Gračanica", vladika Teodosije govorio je o molitvi.
  • 15.03.2023
Otac Andrej o značaju posta u hrišćanskom životu

U prostorijama Doma kulture u Gračanici, otac Andrej iguman manastira Crna Reka govorio je o značaju posta kao nezaobilaznog puta ljudskog spasenja.

  • 07.03.2023
Tribina ’’Značaj posta u hrišćanskom životu’’ sutra u Gračanici

Eparhija raško–prizrenska i Dom kulture „Gračanica“ povodom vaskršnjeg posta u utorak 07. marta s početkom u 19 časova organizuju duhovnu tribinu „Značaj posta u hrišćanskom životu“.

  • 06.03.2023
Litija Za Kosovo i Metohiju od Patrijaršije do Hrama Svetog Save

Litija za Kosovo i Metohiju krenula je danas ispred Patrijaršije i nastavila do Hrama Svetog Save.

  • 05.03.2023
Povodom nedelje pravoslavlja vladika Ilarion služio u Pećkoj patrijaršiji
Povodom nedelje pravoslavlja, vikarni episkop patrijarha srpskog Porfirija, vladika Ilarion služio je svetu liturgiju u manastiru Pećka Patrijaršija. Vladiki su sasluživali monasi manastira Visoki Dečani i sestrinstvo Pećke patrijaršije u prisustvu vernika iz Goraždevca, Osojana i ostalih povratničkih sredina u Metohiji.
  • 05.03.2023
Patrijarh Porfirije: Kosovo i Metohija su srce naše otadžbine
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije rekao je da Crkva zajedno sa vernim narodom odlično zna posebnu važnost kosovsko-metohijske srpske teritorije, samog srca otadžbine.
  • 03.03.2023