Laplje Selo: Osvećenje i loženje Badnjaka

Oko dvesta građana okupilo se večeras u porti crkve Svete Petke u Lapljem Selu gde je održano tradicionalno osvećenje i loženje Badnjaka.

Podeli ovaj članak sa:
 • Okupljeni vernici u porti crkve u Lapljem Selu (Foto Kim)

Po ne tako hladnom vremenu, više od 200 vernika, među kojima je bilo dosta dece, okupilo se večeras u porti crkve u Lapljem Selu kako bi prisustvovali večernjoj liturgiji i loženju božićnog drveta.

Badnjak je ložio sveštenik Bojan Krstić zajedno sa okupljenim meštanima.

"Zahvaljujem se svima koji su došli večeras. Neka vam je srećno Badnje veče u zdravlju da ga proslavljate za mnogo godina braćo i sestre", kazao je sveštenik Bojan Krstić.

Događaj je uveličao dečiji hor koji je ispred crkve izvodio pesme o veri i Kosovu. Priređen je i vatromet, a okupljeni su mogli da se posluže sokovima i vinom.

Božićna liturgija u crkvi Svete Petke u Lapljem Selu počinje sutra od 7 sati i 30 minuta.

Ostale vesti

 • Gračanica: Obeležen praznik Mala Gospojina

  Gračanica: Obeležen praznik Mala Gospojina

  Povodom praznika Male Gospojine, u manastiru Gračanica služena je Sveta liturgija. Liturgiju je služio arhimandrit Ilarion, iguman manastira Draganac u sasluženje sveštenstva Srpske pravoslavne crkve i sestrinstva manastira Gračanica. Mala Gospojina je jedan od najvećih pravoslavnih i hrišćanskih praznika, a opština Gračanica ovaj praznik proslavlja i kao Dan opštine.

 • Obeležena slava gradske crkve u Peći

  Obeležena slava gradske crkve u Peći

  Na liturgiji , povodom obeležavanja slave Usekovanja glave sv.Jovana preteče u Peći, sabralo se više od sto vernika, raseljenih Pećanaca ali i Srba izokolnih sela koji su i ovu priliku iskoristili da se okupe oko svog parohijskog hrama, poznatog i kao Mitropolija pećka.

 • „Ne smemo se odreći svojih svetinja, istorije i zemlje“

  „Ne smemo se odreći svojih svetinja, istorije i zemlje“

  "KiM i Raška su temelj bića ovog naroda, ma gde se on nalazio. I ako zaboravimo ovaj temelj, onda sami sebe zaboravljamo. Ako se odreknemo KiM i raške zemlje, onda se odričemo sebe i svega onoga svetoga što je ovaj narod rodio kroz vekove, a nadam se da toga neće biti", rekao je u jutrošnjoj besedi mitropolit crnogorski Amfilohije ispred crkve svetih apostola Petra i Pavla u Starom Rasu.

 • "Da nikad ne zaboravimo kosovski zavet, ne odreknemo se najsvetijeg"

  "Tokom istorije bilo je uspona i padova i naše države. Bilo je slobode i ropstva naše crkve, našeg naroda ali smo uvek uspravno gledali i koračali vođeni Sv. Savom i Sv. Nemanjom, rodonačelnicima srpskog roda. I pre svetog Save, ovaj hram najbolje svedoči,“ kazao je sinoć vladika Teodosije u besedi na obeležavanju milenijuma od prvog pisanog traga o postojanju današnje Eparhije raško-prizrenske, i 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane