Laplje Selo: Osvećenje i loženje Badnjaka

Oko dvesta građana okupilo se večeras u porti crkve Svete Petke u Lapljem Selu gde je održano tradicionalno osvećenje i loženje Badnjaka.

Podeli ovaj članak sa:
 • Okupljeni vernici u porti crkve u Lapljem Selu (Foto Kim)

Po ne tako hladnom vremenu, više od 200 vernika, među kojima je bilo dosta dece, okupilo se večeras u porti crkve u Lapljem Selu kako bi prisustvovali večernjoj liturgiji i loženju božićnog drveta.

Badnjak je ložio sveštenik Bojan Krstić zajedno sa okupljenim meštanima.

"Zahvaljujem se svima koji su došli večeras. Neka vam je srećno Badnje veče u zdravlju da ga proslavljate za mnogo godina braćo i sestre", kazao je sveštenik Bojan Krstić.

Događaj je uveličao dečiji hor koji je ispred crkve izvodio pesme o veri i Kosovu. Priređen je i vatromet, a okupljeni su mogli da se posluže sokovima i vinom.

Božićna liturgija u crkvi Svete Petke u Lapljem Selu počinje sutra od 7 sati i 30 minuta.

Ostale vesti

 • Veliki broj vernika u Zočištu povodom hramovne slave

  Veliki broj vernika u Zočištu povodom hramovne slave

  Veliki broj vernika sa Кosova i Metohije, centralne Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Severne Makedonije, među kojima su bili i raseljeni Srbi iz Zočišta, prisustvovao je svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom hramovne slave, u obnovljenom manastiru Svetih Vrača Кozme i Damjana u Zočištu kod Orahovca.

 • Bogosluženjem na temeljima drevne crkve u Hoči obeležen Petrovdan

  Bogosluženjem na temeljima drevne crkve u Hoči obeležen Petrovdan

  Svetom liturgijom, koju je u prisustvu vernka iz Velike Hoče i Orahovca, služio protojerej stavrofor Milenko Dragićević, rezanjem slavskog kolača i pričešćem vernika posle tronedeljnog posta, na temeljima stare crkve Svetog Petra u Velikoj Hoči, obeležen je Petrovdan, praznik Svetih apostola Petra i Pavla.

 • Danas je Petrovdan

  Danas je Petrovdan

  Srpska pravoslavna crkva slavi Petrovdan, praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu. S obzirom na to da je ove godine praznik pao u petak, Petrovdanski post započeo 24. juna traje još danas.

 • "Visoki Dečani su simbol srpskog postojanja"

  Visoki Dečani su pre svega jedan simbol srpskog postojanja, pravoslavlja i jedne tradicije koja ovde živi vekovima, zahvaljujući pre svega Svetom Кralju Stefanu Dečanskom kao utemeljitelju i njegovim moštima koje živo napajaju sve one koji ovde dolaze, rekao je u intervjuu za crkveni radio „Istočnik“ eparhije valjevske, iguman manastira arhimandrit Sava Janjić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane