Vesti
Religija

KM: Vaskršnja liturgija u hramu Svetog Dimitrija

Vaskršnja liturgija služena je jutros i u hramu Svog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, a Srbi iz ovog grada ističu da ih vera iz dana u dan sve više utvrđuje u nameri da opstanu i izbore se sa mnogobrojnim problemima.
KM: Vaskršnja liturgija u hramu Svetog Dimitrija
Liturgija u crkvi Svetog Dimitrija (Foto Kontakt)

Hram Svetog Dimitrija jutros je bio pun vernika a vaskršnju liturgiju služili su lokalni sveštenici.

Sima Kostadinov iz Kosovske Mitrovice kaže za Kontakt plus radio da vera treba da učvrsti Srbi još više i da ih utvrđuje, kako bi opstali i ostali ovde gde su vekovima živeli - na Kosovu i Metohiji.

On ističe da su najveće želje na ovaj Vaskrs zdravlje, sloboda i mir.

Božidarka Milojević ističe da je Isus Hrist stradao zarad našeg spasenja i naglašava da se nada napretku.

Vitomir Vićentijević iz Kosovske Mitrovice nada se da će biti bolje sa ovim Vaskrsom. I on se nada opstanku ikako kaže, slobodi na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

Patrijarh Porfirije sa Kosova
"Od novog patrijarha srpskog, istinski očekujemo, i verujemo da će se na svakom mestu i u svakom trenutku boriti za svetinje, za kulturu, život i državne interese Srba na Kosovu i Metohiji i da će ih neodstupno štititi svojim duhom, svojom ljubavlju i svojim velikim znanjem“, kazao je književnik i novinar Živojin Rakočević govoreći o njegovoj svetosti, novoizabranom patrijarhu Porfiriju.
  • 19.02.2021
Patrijarh srpski Porfirije ustoličen
Njegova svetost gospodin Porfirije, kog je juče Sabor Srpske pravoslavne crkve izabrao za novog poglavara SPC, ustoličen je u najsvetiji tron Arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog.
  • 19.02.2021
Ustoličenje patrijarha sutra
Ustoličenje novoizabranog patrijarha Porfirija obaviće se sutra, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.
  • 18.02.2021
Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije novi patrijarh SPC

Novi patrijarh Srpske pravoslavne crkve je mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, prenosi Tanjug.

  • 18.02.2021
Sabor SPC danas bira patrijarha
Sveti arhijerejski Sabor SPC na kome će biti izabran novi patrijarh SPC, 46. po redu, biće održan u kripti Hrama Svetog Save sa početkom u 12 sati.
  • 18.02.2021
Sretenje, prvi susret Boga i čoveka, ali i zime i leta
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Sretenje Gospodnje, jedan od najsvečanijih praznika, koji predstavlja prvi susret novorođenog Isusa Hrista sa ljudima.
  • 15.02.2021