Gračanica: Vernici se okupili na Vidovdan

Veliki broj vernika prisustvuje Vidovdanskoj liturgiji koju u porti manastira Gračanica služi patrijarh srpski Irinej uz sasluženje umirovljenog vladike Atanasija Jevtića i episkopa raško-prizrenskog Teodosija.

Podeli ovaj članak sa:
 • Liturgija u porti manastira Gračanica (Foto Kim)

Na Vidovdan su u Gračanici kao i ranijih godina pristigli vernici iz centralne Srbije, Repulike Srpske, Crne Gore.

Tu su i predstavnici Vlade Srbije Marko Đurić, njegovi pomoćnici Ljubomir Marić, Petar Petković, Željko Jović, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina.

Liturgiji prisustvuju i lokalni predstavnici Vladeta Kostić, Slavko Simić, ministar za lokalnu samoupravu Ivan Todosijević, zatim gradonačelnici opština sa severa i drugi.

Kao i prethodnih godina i na ovaj Vidovdan došli su i članovi desničarskih pokreta u Srbiji poput zabranjenog „Obraza“.

Ostale vesti

 • Obeležena slava u Lipljanu

  Obeležena slava u Lipljanu

  U crkvi posvećenoj Vavedenju presvete Bogorodice u Lipljanu obeležen je istoimeni pravoslavni praznik, Dan privremenog organa Opštine Lipljan i krsna slava pojedinih meštana. U prisustvu velikog broja dece i vernika, svetu liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

 • ’’Naše je ono što damo drugima’’

  ’’Naše je ono što damo drugima’’

  „Probali smo da stignemo do nemoćnih i ostavljenih, do ljudi koji su bili u potpunoj izolaciji, bez kontakta sa bližnjima i bilo kakvim institucijama. Ta pomoć je bila često prva i jedina u sredinama gde se nije mogla organizovati zdravstvena zaštita na Kosovu i Metohiji“, kazao je dr Zvonimir Stašević iz Humanitarne organizacije „Sveti Jovan Milostivi“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane