Gračanica: Raspored bogosluženja za praznike

U toku Vaskršnjih praznika u manastirima i crkvama na Kosovu biće služene praznične liturgije, osim na Veliki petak, kada će biti upriličeno iznošenje Plaštanice.

Podeli ovaj članak sa:
 • Manastir Gračanica (Foto Kim)

Na Veliki četvrtak, 13. aprila, u manastiru Gračanica u 08:00 časova služiće se liturgija Svetog Vasilija Velikog, a u produžetku Sveta tajna jeleosvećenja. U 18:00 časova biće odsluženo Jutrenje Velikog petka - čitanje 12 strasnih Jevanđelja.

Na Veliki petak, 14. aprila, u 07:00 časova biće održani Carski časovi, a iznošenje Plaštanice zakazano je za 15:00 sati. U 18:00 časova je Jutrenje Velike subote sa statijama.

Na Veliku subotu, 15. aprila, u 08:00 časova služiće se liturgija Svetog Vasilija Velikog.

Za Uskrs u ponoć biće služena liturgija Svetog Jovana Zlatoustog, a u 16:00 časova Vtoraja pasha.

Drugi dan Vaskrsa, u ponedeljak 17. aprila, u 08:00 sati je Jutrenje, dok je u 09:00 časova liturgija Svetog Jovana Zlatoustog.

Treći dan Vaskrsa, u utorak 18. aprila, 08:00 sati je Jutrenje, a u 09:00 sati liturgija Svetog Jovana Zlatoustog.

Ostale vesti

 • Obeležena slava u Lipljanu

  Obeležena slava u Lipljanu

  U crkvi posvećenoj Vavedenju presvete Bogorodice u Lipljanu obeležen je istoimeni pravoslavni praznik, Dan privremenog organa Opštine Lipljan i krsna slava pojedinih meštana. U prisustvu velikog broja dece i vernika, svetu liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

 • ’’Naše je ono što damo drugima’’

  ’’Naše je ono što damo drugima’’

  „Probali smo da stignemo do nemoćnih i ostavljenih, do ljudi koji su bili u potpunoj izolaciji, bez kontakta sa bližnjima i bilo kakvim institucijama. Ta pomoć je bila često prva i jedina u sredinama gde se nije mogla organizovati zdravstvena zaštita na Kosovu i Metohiji“, kazao je dr Zvonimir Stašević iz Humanitarne organizacije „Sveti Jovan Milostivi“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane