Gračanica: Raspored bogosluženja za praznike

U toku Vaskršnjih praznika u manastirima i crkvama na Kosovu biće služene praznične liturgije, osim na Veliki petak, kada će biti upriličeno iznošenje Plaštanice.

Podeli ovaj članak sa:
 • Manastir Gračanica (Foto Kim)

Na Veliki četvrtak, 13. aprila, u manastiru Gračanica u 08:00 časova služiće se liturgija Svetog Vasilija Velikog, a u produžetku Sveta tajna jeleosvećenja. U 18:00 časova biće odsluženo Jutrenje Velikog petka - čitanje 12 strasnih Jevanđelja.

Na Veliki petak, 14. aprila, u 07:00 časova biće održani Carski časovi, a iznošenje Plaštanice zakazano je za 15:00 sati. U 18:00 časova je Jutrenje Velike subote sa statijama.

Na Veliku subotu, 15. aprila, u 08:00 časova služiće se liturgija Svetog Vasilija Velikog.

Za Uskrs u ponoć biće služena liturgija Svetog Jovana Zlatoustog, a u 16:00 časova Vtoraja pasha.

Drugi dan Vaskrsa, u ponedeljak 17. aprila, u 08:00 sati je Jutrenje, dok je u 09:00 časova liturgija Svetog Jovana Zlatoustog.

Treći dan Vaskrsa, u utorak 18. aprila, 08:00 sati je Jutrenje, a u 09:00 sati liturgija Svetog Jovana Zlatoustog.

Ostale vesti

 • Obeležena hramovna slava u manastiru Banjska

  Obeležena hramovna slava u manastiru Banjska

  Svetom arhijerejskom liturgijom, koju je služio episkop raško-prizrenski Teodosije, obeležena je hramovna slava Prenos moštiju svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana. U porti manastira održana je kulturna manifestacija "Staro-srpski izvori Kosova i Metohije".

 • Svečano u Arhangelima kod Prizrena

  Svečano u Arhangelima kod Prizrena

  U Manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena svečano je proslavljena manastirska slava i praznik posvećen Saboru Svetog Arhangela Gavrila. Oko 350 vernika i gostiju iz Crne Gore, Novog Sada, Beograda, Kragujevca i drugih krajeva naše zemlje okupilo se u zadužbini cara Dušana u kojoj je on i bio sahranjen.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane