Vesti
Religija

Goraždevac: Obeležena Mala Gospojina

U crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Goraždevcu je povodom praznika Mala Gospojina služena sveta liturgija. Zbog epidemije koronavirusa službi je prisustvovalo nešto manje vernika nego prethodnih godina.

Goraždevac: Obeležena Mala Gospojina
Mala Gospojina u Goraždevcu (Foto Radio Goraždevac)

Žitelji Goraždevca okupili su se kako bi obeležili crkvenu slavu najvećeg srpskog sela u Metohiji. Liturgiju je služio paroh goraždevački Nenad Našpalić.

„Nadajmo se da će sledeće godine Bog dati, da slavu dočekamo i proslavljamo u boljim vremenima i uslovima“, rekao je između ostalog paroh Nenad Našpalić.

Svečar ove godine je bio Ljubiša Todorović koji je deo slavskog kolača predao Nenadu Dakiću, svečaru za narednu godinu.

 Ostale vesti

Treći dan Božića – Sv. Stefan Arhiđakon
Danas je treći dan Božića, dan Svetog arhiđakona Stefana, koji je nekim porodicama i krsna slava. 
  • 09.01.2022
Drugi dan Božića u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i pravoslavnom svetu posvećen je Saboru presvete Bogorodice. Danas se u hramovima Srpske pravoslavne crkve na liturgijama okupljaju vernici.
  • 08.01.2022
Drugi dan Božića posvećen Bogorodici

Drugi dan Božića posvećen je Bogorodici, a treći dan najradosnijeg hrišćanskog praznika je Stevandan. Za drugi dan Božića odlazi se kod prijatelja, kumova, dočekuju se gosti.

  • 08.01.2022
Iz Visokih Dečana sa najradosnijim božićnim pozdravom

Božić je proslavljen i u manastiru Visoki Dečani. Svetoj liturgiji i božićnoj trpezi sa činom Panagije prisustvovali su i gosti.

  • 07.01.2022
Božić u Gračanici: Mir, ljubav i uvažavanje
Povodom Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika, vladika raško-prizrenski Teodosije je u manastiru Gračanica sa sveštenstvom i monaštvom Eparhije raško-prizrenske služio prazničnu liturgiju. 
  • 07.01.2022
Božić po Julijanskom kalendaru - Hristos se rodi!

Srpska pravoslavna crkva i vernici koji poštuju Julijanski kalendar danas slave najradosniji hrišćanski praznik Božić - praznik kojim se proslavlja rođenje Isusa Hrista. RTV Kim čestita Božić svima koji slave.

  • 07.01.2022