Vesti
Religija

ERP: Direktan prenos vaskršnjeg bogosluženja iz manastira Gračanica

Eparhija raško-prizrenska omogućiće na svojoj Fejsbuk stranici direktan prenos Vaskršnjeg jutrenja i svete liturgije sa početkom u ponoć.

ERP: Direktan prenos vaskršnjeg bogosluženja iz manastira Gračanica
Manastir Gračanica (Foto Kim)

Kako se navodi, zbog pandemije koronavirusa mnogi vernici neće biti u mogućnosti da učestvuju u vaskršnjim bogosluženjima kao što je to prethodnih godina bio slučaj.

"Na ovaj način Eparhija, koliko je to u mogućnosti, pružiće priliku i utehu onima koji bi voleli da večeras budu na bogosluženju u svojim hramovima. Video link za Vaskršnje bogosluženje pojaviće se petnaestak minuta pred ponoć na zvaničnoj Fejsbuk stranici Eparhije raško-prizrenske".  


✨ДИРЕКТАН ПРЕНОС ВАСКРШЊЕГ БОГОСЛУЖЕЊА ИЗ МАНАСТИРА ГРАЧАНИЦЕ✨

С обзиром да због пандемије корона-вируса многи верници...

Posted by Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска on Субота, 01. мај 2021.

 

Vaskršnjoj liturgiji prisustvaće i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.Ostale vesti

Visoki Dečani i Pećka Patrijaršija od danas otvoreni za posetioce

Od danas u Visokim Dečanima i Pećkoj Patrijaršiji dozvoljene su posete do pet osoba, navedeno je na Fejsbuk stranici manastira Visoki Dečani.

  • 10.05.2021
Đurđevdan u Prizrenu
U gradu na Bistrici obeležena je slava Prizrena, slava vladike raško-prizrenskog Teodosija i slava Sabornog hrama Svetog Đorđa.
  • 06.05.2021
Đurđevdan, praznik radosti i proleća
Đurđevdan, praznik posvećen Svetom velikomučeniku Georgiju na Kosovu slave pravoslavni Srbi, Romi i Goranci. Iako praznuju na isti dan, 6. maja, običaji su različiti.
  • 06.05.2021
Danas je Đurđevdan
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomučenika i prvih stradalnika za hrišćansku veru. Običaj je da se pletu venčići od lekovitih trava koji se onda bacaju u tekuću vodu. Pored pravoslavnih Srba, ovaj praznik proslavljaju i Goranci i Romi.
  • 06.05.2021
Drugi dan Vaskrsa ili Svetli ponedeljak
Srpska Pravoslavna crkva i vernici slave danas drugi dan Uskrsa, u narodu nazvan Svetli ponedeljak. Sutra je Vaskršnji utorak.
  • 03.05.2021
Štrpce: Koncert crkvenog hora povodom Uskrsa

Povodom najradosnijeg praznika, pored liturgije u crkvi Sv. Nikole, crkveni hor "Cara Dušana" izveo je mini koncert za prisutne vernike.

  • 02.05.2021