Direkcija za gradnju traži dozvolu za krečenje u hramu

Hram Hrista Spasa u Prištini ponovo je zatvoren, nakon što je opštinska Direkcija za gradnju naložila da se prekinu "nelegalni radovi" koji su trajali poslednih nekoliko dana.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hram Hrista Spasa (Foto Kim)
 • Otac Savo Šmigić u razgovoru sa inspektorom ispred hrama (Foto Kim)

Sveštenik, radnici Eparhije i vernici danas su farbali ulazna vrata hrama i pokušali da okreče oltar. To im nije dozvoljeno, pošto je građevisnki inspektor naveo da je za radove neophodna dozvola.

U sedište Direkcije za gradnju potom je otišao sekretar Eparhije raško-prizrenske Sava Šmigić kako bi nadležnima pokušao da objasni kako se u hramu ne vode nikakvi nelegalni radovi, već se samo čisti i kreči.

Međutim, kako saznajemo, i od njega je zatražena dozvola za krečenje.

Nakon jednočasovnog razgovora u Direkciji, ispred hrama su došli i otac Savo Šmigić i pomenuti inspektor sa svojim saradnicima.

Sekretar Šmigić nije želeo da komentariše današnji događaj, rekavši da je takva odluka Eparhije, dok je inspektor dao izjavu na albanskom.

Na zahtev novinarke RTV Kim da se izjava inspektora prevede na srpski, prevodilac je napustio okupljenu grupu, dok je nadležni inspektor odmahivao rukom i nastavljao da govori na albanskom.

Ispred hrama Hrista Spasa u Prištini tokom popodneva je bio i ambasador Dimitris Moskopulos koji od 2014. godine radi na Kosovu kao savetnik UNDP-a za religijska i kulturna pitanja.

Ostale vesti

 • Obeležena slava u Lipljanu

  Obeležena slava u Lipljanu

  U crkvi posvećenoj Vavedenju presvete Bogorodice u Lipljanu obeležen je istoimeni pravoslavni praznik, Dan privremenog organa Opštine Lipljan i krsna slava pojedinih meštana. U prisustvu velikog broja dece i vernika, svetu liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

 • ’’Naše je ono što damo drugima’’

  ’’Naše je ono što damo drugima’’

  „Probali smo da stignemo do nemoćnih i ostavljenih, do ljudi koji su bili u potpunoj izolaciji, bez kontakta sa bližnjima i bilo kakvim institucijama. Ta pomoć je bila često prva i jedina u sredinama gde se nije mogla organizovati zdravstvena zaštita na Kosovu i Metohiji“, kazao je dr Zvonimir Stašević iz Humanitarne organizacije „Sveti Jovan Milostivi“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane