Deca iz Velike Hoče u Livnu dočekala Časni krst iz Jerusalima

Sedmoro dece iz Velike Hoče prisustvovalo je danas svetoj arhijerejskoj liturgiji u Crkvi Uspenja presvete Bogorodice u Livnu, saopšteno je iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Deca dočekuju Časni krst (Foto Odbor za pomoć KiM)

Liturgiju je služio episkop bihaćko-petrovački Sergije, a njome je dočekan Časni krst iz Jerusalima, poklon SPC i srpskog patrijarha ovom hramu.

Deca iz Velike Hoče i njihovih pet pratilaca prisustvovali su ovom prazniku u organizaciji Odbora za pomoć.

„Danas se čuo dečiji glas i kosovske pesme u Livnu u kome sada možete Srbe na prste prebrojati, a bilo ih je nekada puno više. Pesme koje povezuje ista srpska sudbina, muke, stradanja ali i poštovanja krsta i želje da se čuje duh pravoslavlja“, poručio je danas predsednik Odbora, Milorad Arlov.

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji godinama se bavi humanitarnim radom i sprovodi brojne projekte povezivanja dece iz Republike Srpske i sa Kosova. Trenutno rade i na prikupljanju sredstava za izgradnju dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama „Podrži me“ i pozivaju sve, koji to mogu i žele, da pomognu završetak izgradnje ovog objekta.

Ostale vesti

 • Božić u Gračanici: Srbima na Kosovu najpotrebniji mir

  Božić u Gračanici: Srbima na Kosovu najpotrebniji mir

  Vernici sa centralnog Kosova najradosniji hrišćanski praznik dočekali su uz liturgiju u svojoj svetinji, manastiru Gračanica. Tokom liturgije pročitana je i poslanica patrijarha Irineja u kojoj je poručeno da „pravoslavnu veru treba čuvati i sačuvati po svaku cenu“.

 • Hristos se rodi!

  Hristos se rodi!

  Pravoslavni vernici koji poštuju julijanski kalendar danas slave Božić, najradosniji hrišćanski praznik. Radio televizija Kim želi srećan Božić svim gledaocima, slušaocima i posetiocima sajta.

 • KM:

  KM: "Neka je blagosloveno Badnje veče"

  U hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, večeras je, na Badnje veče, večernjoj liturgiji, a potom i osvećenju i paljenju badnjaka prisustvovalo više stotina vernika.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane