Vesti
Religija

Čestitke povodom Vaskrsa

Povodom Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika čestitke svim velikodostojnicima, sveštenstvu i građanima, koji Vaskrs praznuju po Julijanskom kalendaru, uputili su:
Čestitke povodom Vaskrsa
Ilustracija (Foto mojkontakt.org)

Hodžić: Neka Vaskrs donese više razumevanja i sloge

Ministarka za administraciju lokalne samouprave Adrijana Hodžić, čestitala je Vaskrs u ime ministarstva i u svoje lično ime svim velikodostojnicima, sveštenstvu i građanima koji Vaskrs proslavljaju po Julijanskom kalendaru.

„U vremenu velikih izazova neka nas ovaj najveći hrišćanski praznik podseća na važnost mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja. Želim vam da praznik provedete u duhu ovih vrednosti, sa svojim najbližima, u zdravlju, miru i duhovnom blagostanju. Neka Vaskrs, kao simbol pobede života i nade, ulije novu snagu u suočavanju sa svim izazovima i poteškoćama i donese više razumevanja i sloge” istakla je Hodžić u čestitki.

Petrović: Želim srećne blage dane, mir u duši, ljubav u srcu

Najradosniji hrišćanski praznik verskim velikodostojnicima, sveštenstvu i svim hrišćanima pravoslavne veroispovesti, čestitao je i predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović.

„U ime stranke i u svoje lično ime želim srećne blage dane, mir u duši, ljubav u srcu i radost lepih i dobrih susreta u okruženju.Neka večna radost u ovim danima u kojima oživljavamo najlepše običaje u našim porodicama – običaje praštanja i darivanja, bude prožeta ljudskim i hrišćanskim vrednostima - zalaganjem za istinu, pravdu i dostojanstvo svakog. Iskrenim zajedništvom poštujmo i čuvajmo jedni druge jer jedino istinskom bliskošću možemo ostvariti razumevanje i slogu koji su neophodni za bolju budućnost za sve nas”.

"Želim da vas ovaj blagi dan, zahvaljujući vaskrsnuću Isusa Hrista, prenese u obnovljeni, bolji i mirniji život i pozdravljam tradicionalnim pravoslavnim pozdravom "Hristos Voskrese! Vaistinu Voskrese!", dodaje se u čestitki.

JevtićNeka radost Uskrsa, bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja 

Potpredsednik Vlade Кosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, čestitao je patrijarhu Irineju, vladiki Teodosiju, sveštenstvu i svim vernicima pravoslavne veroispovesti najveći hrišćanski praznik Uskrs.

” Neka radost Uskrsa, bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja, širenja plemenitosti i stvaranje sigurnije budućnosti za svakog pojedinca.Neka praznik nade i vere u bolju budućnost, bude podsticaj da istrajemo na Hristovom putu pobede ljubavi nad mržnjom. Mir, ljubav i tolerancija neka nam budu osnovna načela kojima ćemo se voditi u stvaranju bolje budućnosti za sve“.

"Želim da vaskršnje praznike provedete u dobrom raspoloženju i sa svojim najdražima. Moje misli su i sa raseljenima, a moja želja je da naredni praznik provedu na svojim ognjištima. Neka naša snaga bude u našoj slozi i razumevanju. Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse!”, naveo je Jevtić u čestitki.

Živić: Želim da nam najradosniji hrisćanski praznik donese mir, radost, ljubav i blagostanje

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić, svim vernicima koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru upućuje srdačne čestitke.

"Želim da nam najradosniji hrisćanski praznik, Hristovo vasrksenje, donese mir, radost, ljubav i blagostanje. Neka nam ovaj praznik bude podsticaj da još odlučnije čuvamo istinske vrednosti našeg naroda i da sačuvamo tradiciju", stoji u čestitki.Ostale vesti

Lepina: Obeležen praznik Svetog Pantelejmona

"Ljubav božija se izliva jednako na sve, a od nas samih zavisi kako ćemo je prepoznati, koliko ćemo je usvojiti u našem životu i koliko ćemo uspeti da je podelimo sa drugima", poručio je u besedi sveštenik Srđan Stanković na obeležavanju hramove Slave Svetog Pantelejmona u Lepini.

  • 09.08.2020
Danas je Sveta Petka
Srpska pravoslavna crkva proslavlja Svetu velikomučenicu Paraskevu Rimljanku, poznatiju kao Trnova Petka. Svetica je veoma poštovana u našem narodu.
  • 08.08.2020
Praznik Svete Ane proslavljen u Velikoj Hoči
Svečanom liturgijom u crkvi Svete Ane u Velikoj Hoči kod Orahovca obeležen je praznik ove svetiteljke. Meštani Velike Hoče i Orahovca prisustvovali su u porti crkve obeležavanju praznika svetiteljke, koja je u narodu poznatija kao majka presvete Bogorodice.
  • 07.08.2020
Danas je Blaga Marija, zaštitnica žena
Srpska pravoslavna crkva i vernici slave Blagu Mariju, praznik posvećen Mariji Magdaleni.
  • 04.08.2020
Mati Marta imenovana za igumaniju manasitra Gorioč
Na Ilijndan, vladika raško prizrenski Teodosije imenovao je mati Martu za igumaniju manastira Gorioč kod Istoka.
  • 02.08.2020
Danas je Ilijindan

Praznik starozavetnog proroka i novozavetnog svetitelja Ilije koga sve hrišćanske crkve vezuju za prošlost i budućnost hrišćanske crkve i spasenja čovečanstva, Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju danas 2. avgusta.

  • 02.08.2020