Vesti
Religija

Čestitke političara

Predstavnici političkih partija i vlasti čestitali su Božić pravoslavnim vernicima i poglavaru SPC Porfiriju.
Čestitke političara
Foto ilustracija

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je praznik čestitao u svoje i ime partije koju vodi.

"U ime Srpske liste i svoje lično ime, njagovoj svetosti Patrijarhu srpskom g. Porfiriju, vladiki raško-prizrenskom Teodosiju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svom vernom narodu koji slavi rođenje gospoda Isusa Hrista, čestitam Badnji dan i najradosniji hrišćanski praznik, Božić. Neka nam Gospod Bog da snage da se izborimo sa svim izazovima kako bi nam naredni dani bili dani blagostanja. Želim vam mir, ljubav i napredak. Mir Božiji, Hristos se rodi!", poručio je Rakić.

Čestitke vernicima uputili su i predstavnici građanske inicijative SDP ubijenog Olivera Ivanovića.

"GI „Srbija, demokratija, pravda" - svim pravoslavnim vernicima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve čestita Badnji dan i sutrašnji Božić, sa željom da u zdravlju, miru i radosti provedu ovaj najradosniji hrišćanski praznik u krugu porodice. Hristos se rodi, Vaistinu se rodi!", navodi se u čestitki.

Čestitke vernicima uputili su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

„Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim pravoslavnim vernicima želim da u dobrom zdravlju, blagostanju i radosti, sa svojim bližnjima i u liturgijskom sabranju provedu Badnje veče i predstojeći Božić. Neka duh praznika i radosti Hristovog rođenja unese toplinu, zdravlje i blagostanje u vaše domove a narodom ispuni naše pravoslavne svetinje. Uz Božiju pomoć verujemo da će nam naredni period doneti mogućnost da ove i druge praznike slavimo zajedno sa svojim prodicama, sa svojim raseljenim komšijama, sa prijateljima i rodbinom i da okupljeni jedinstveni i složni dočekujemo svaki naredni Božić. Poštujmo se, gradimo razumevanje, praštajmo onako kako ispoveda vekovima pravoslavlje.  Neka vam Božić donese duhovni mir, zdravlje i napredak na svim životnim poljima!“, navela je Šubarićeva u čestitki.Ostale vesti

Vladika Teodosije: Post i molitva su temelj našeg duhovnog života
Na duhovnoj tribini u Gračanici koju su organizovali Eparhija raško-prizrenska i Dom kulture "Gračanica", vladika Teodosije govorio je o molitvi.
  • 15.03.2023
Otac Andrej o značaju posta u hrišćanskom životu

U prostorijama Doma kulture u Gračanici, otac Andrej iguman manastira Crna Reka govorio je o značaju posta kao nezaobilaznog puta ljudskog spasenja.

  • 07.03.2023
Tribina ’’Značaj posta u hrišćanskom životu’’ sutra u Gračanici

Eparhija raško–prizrenska i Dom kulture „Gračanica“ povodom vaskršnjeg posta u utorak 07. marta s početkom u 19 časova organizuju duhovnu tribinu „Značaj posta u hrišćanskom životu“.

  • 06.03.2023
Litija Za Kosovo i Metohiju od Patrijaršije do Hrama Svetog Save

Litija za Kosovo i Metohiju krenula je danas ispred Patrijaršije i nastavila do Hrama Svetog Save.

  • 05.03.2023
Povodom nedelje pravoslavlja vladika Ilarion služio u Pećkoj patrijaršiji
Povodom nedelje pravoslavlja, vikarni episkop patrijarha srpskog Porfirija, vladika Ilarion služio je svetu liturgiju u manastiru Pećka Patrijaršija. Vladiki su sasluživali monasi manastira Visoki Dečani i sestrinstvo Pećke patrijaršije u prisustvu vernika iz Goraždevca, Osojana i ostalih povratničkih sredina u Metohiji.
  • 05.03.2023
Patrijarh Porfirije: Kosovo i Metohija su srce naše otadžbine
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije rekao je da Crkva zajedno sa vernim narodom odlično zna posebnu važnost kosovsko-metohijske srpske teritorije, samog srca otadžbine.
  • 03.03.2023