Vesti
Religija

Božićne čestitke zvaničnika

Rimokatolicka crkva i sve hrišćanske crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru proslavljaju Badnji dan i veče, uoči Božića. Zvaničnici čestitali praznik vernicima.
Božićne čestitke zvaničnika
Ilustracija (Foto hayat.ba)

Kostić: Praznične dane proslavite u dobrom zdravlju i sreći

Gradonačelnik Gračanica Vladeta Kostić čestitao je Božić svim građanima koji taj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

Kostić je pripadnicima katoličke veroispovesti poručio da praznik provedu u dobrom zdravlju i sreći.

"U ime opštine Gračanica i svoje ime čestitam najradosniji hrišćanski praznik u nadi da će doneti međusobno poštovanje, razumevanje i toleranciju. U to ime iskreno želim da praznične dane provedete u miru, blagostanju i u krugu svojih porodica“, navodi se u čestitki gradonačlenika Gračanice.

Stojanović: Neka Božić donese radost u vaše domove

"Neka Badnje veče i Božić donesu radost i blagostanje u vaše domove, a neprolazne i bezvremene hrišćanske vrednosti, ispune vaše živote,“ poručio je zameniki premijera Kosova Branimir Stojanović vernicima koji proslavljaju Božić po Gregorijanskom kalendaru.

"Neka najradosniji hrišćanski praznik, ali i svi ostali dani pokažu snažnu opredeljenost ka istinskim vrednostima, međusobnom razumevanju i slozi, a dobro zdravlje, porodična sreća i duhovno blagostanje neka ispune nastupajuće dane. Želim vam da Božić provedete u miru, ljubavi okruženi porodicom i prijateljima“, poručio je zamenik premijera.

Ivan Tomić čestitao Božić po Gregorijanskom kalendaru

Svim vernicima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru, direktor Kancelarije za zajednice Ivan Tomić poželeo je da praznik proslave u dobrom raspoloženju, okruženi, porodicom i prijateljima.

"Najradosniji hrišćanski praznik je prilika da se podsetimo da smo društvo koje neguje različitost u naciji, veri i kulturi. Samo međusobno poštovanje, uvažavanje i razumevanje svih različitosti pokazaće snažnu opredeljenost ka istinskim vrednostima, međusobnom razumevanju i slozi. Želim svima mir, zdravlje, radost, i blagostanje“, naveo je Tomić u čestitki.

Simić: Neka praznik donese radost, sreću i boljitak

Božić je svim vrenicima koji proslavljaju ovaj praznik po Gregorijanskom kalendaru čestitao i predsednik Srpske liste Slavko Simić.

"Upućujem najiskrenije božićne čestitke svim vernicima rimokatoličke veroispovesti. Božić je najradosniji praznik - praznik ljubavi, mira i dobrote. Neka ovi dani budu inspiracija svim ljudima da čine dobra dela i pomažu jedni drugima. Želim da poruka mira i ljubavi koju šalje ovaj praznik dospe u sve domove i donese radost, sreću i boljitak". Petrović: Praznik proslavite u dobrom zdravlju

Potpredsednik Skupštine Kosova i predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović čestita Božić svim građanima koji taj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

"Svim građanima koji slave najradosniji hrišćanski praznik Božić, upućujem najsrdačnije čestitke. Želim vam da praznik provedete u dobrom zdravlju i da radost prazničnog veselja podelite u miru i sreći sa svojim porodicama".

Jevtić čestitao Božić

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je Božic svim vernicima koji vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru.

U svojoj čestitki Jevtić je poželeo da Božić bude povod za jačanje suživota i međusobnog uvažavanja, podsticaj da se u vremenu velikih izazova među ljudima osnaže i podstaknu vrline mira i solidarnosti.

"Neka vam ovaj dan unese u domove zdravlje, ljubav i porodičnu sreću. Samo saradnjom i poštovanjem jedni drugih oplemenićemo naše društvo i izgraditi bolji život za sve ".

Hodžić: Da Božić provedete u miru

Glavna izvršna službenica opštinske administracije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić čestitala je Božić svim vernicima i građanima koji taj praznik proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru.

"Svim vernicima i crkvenim velikodostojnicima koji Božić proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru čestitam ovaj najsvečaniji i najradosniji hrišćanski praznik. Želim da Božić provedete u miru i radosti, okruženi ljubavlju svojih najmilijih, a da vera u dobro i međusobno poštovanje budu odličja svih naših života".
Ostale vesti

Obeležena ktitorska slava Visokih Dečana

U manastiru Visoki Dečani svetom liturgijom svečano je proslavljena ktitorska slava Sveti velikomučenik kralj Stefan Dečanski.

  • 24.11.2022
SPC i vernici slave Svetog kralja Stefana Dečanskog
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog mučenika Stefana Dečanskog. U narodu se praznik naziva Mratindan.
  • 24.11.2022
Manastir Svetih Arhangela kod Prizrena proslavio slavu

Manastir Svetih Arhangela kod Prizrena proslavlja danas svoju slavu. Liturgiju je služio iguman manastira Ribnik kod Bara otac Prokopije uz sasluženje igumana Svetih Arhangela oca Mihajla, zamenika rektora Prizrenske Bogoslovije oca Isidora i paroha prizrenskog oca Jovana.

  • 21.11.2022
SPC i vernici slave Aranđelovdan
Danas je Sabor Svetog Arhangela Mihaila, u narodu poznatiji kao Aranđelovdan. Praznik je ustanovljen još u četvrtom veku nove ere.
  • 21.11.2022
Arhimandrit Ilarion hirotonisan za episkopa novobrdskog
Iguman Draganca arhimandrit Ilarion (Lupulović) hirotonisan je danas za vikara Patrijarha srpskog sa titulom episkopa novobrdskog.
  • 20.11.2022
SPC i vernici obeležavaju Đurđic
Danas je Đurđic, jedna od najčešćih slava srpskih porodica. Po hrišćanskom učenju, Sveti Georgije prvi je u redu svetih ratnika sa štitom i krstastim mačem.
  • 16.11.2022