Badnji dan u Kosovskoj Mitrovici

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću, u Kosovskoj Mitrovici Badnji dan se obeležava prigodnim programom u centru grada.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto Kontakt plus

U pešačkoj zoni, kod spomenika knezu Lazaru, program je otvorio Crkveni hor “Branislav Nušić” koji je izveo pesme o Badnjaku i Božiću.

U zabavnom delu programa, nastupili su "Funky Pop project", Saška Hajder, Slobodan Boba Rakić, Aleksa Radenković i Trubački orkestar Danijele Veselinović.

Među građanima je bio i Mitrovčanin, Miloš Krasić koji je u izjavi novinarima izrazio zadovoljstvo što, nakon dugo vremena, ima priliku da Badnji dan i Božić proslavi u rodnom gradu, sa svojim najmilijima.

“Jako sam srećan kao i moja porodica što sam ovde danas sa našim ljudima i lepo se provodemo. Naravno da je Božić ovde najlepši, nisam imao prilike zbog svojih obaveza, dok sam bio aktivni sportista, da budem za naš najveći praznik u Kosovskoj Mitrovici, ali sad sam u prilici da to mogu da uradim sa roditeljima, porodicom, prijateljima, u svom rodnom gradu, i zbog toga sam stvarno jako srećan” rekao je Krasić.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić čestitao je građanima Badnji dan i istakao da su ovo dani kada više nego ikada trebamo iskazati jedinstvo u cilju ostanka na ovim prostorima.

“Okupljeno i jedinstveno građani Kosovske Mitrovice tradicionalno obeležavaju Badnji dan. Ovo su dani gde više nego ikada treba da iskažemo našu odlučnost, jedinstvo, slogu za ostanak na ovim prostorima, znajući da imamo veliku podršku države Srbije i svih važnih republičkih institucija. To nas dodatno ohrabruje i svakako treba da nas motiviše da rešenost za ostankom mora da bude još jača, a svima nama koji smo na rukovodećim mestima, da damo svoj doprinos u radu kako bi se stvorile nove prilike, pozitivniji ambijent i biće toga ukoliko smo mi odlučni i ukoliko mi radimo na tome” rekao je Spirić.

Građanima je služeno kuvano vino i vruća rakija.

Organizator proslave je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

U hramu Svetog Dimitrija, večernje sa osvećenjem i paljenjem badnjaka počeće u 16h.

Najavljeno je i da će paljenju Badnjaka prisustvovati direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane