Vesti
Ratni zločini

Vlajić: Odbrana još uvek bez odgovora o izuzeću sudije

Apelacioni sud još uvek nije doneo odluku o izuzeću sudije Albanca Dritona Muharemija koje je tražila odbrana lidera GI SDP Olivera Ivanovića, kazao je za RTV Kim advokat Nebojša Vlajić.
Vlajić: Odbrana još uvek bez odgovora o izuzeću sudije
Nebojša Vlajić (Foto Kim)

Ročišta o žalbi na presudu Oliveru Ivanoviću, kojom je u prvostepenom postupku osuđen na devet godina zatvora, biće održana u utorak i sredu.

Prethodna dva, koja su trebala da se održe 28. i 29. septembra, bila su otkazana jer Apelacioni sud nije doneo odluku o izuzeću sudije Albanca iz sudskog veća.

Advokat lidera GI SDP Olivera Ivanovića, Nebojša Vlajić, kazao je za RTV Kim da odbrana još uvek nije dobila odgovor na zahtev za izuzeće albanskog sudije Dritona Muharemija.

“Još uvek nikakav odgovor nismo dobili. To govori da taj sud radi nedopustivo sporo i da odbranu stavlja pred svršen čin pa je moguće da taj odgovor dobijemo sutra. Preostala su još dva ročišta, u utorak i sredu. Ukoliko se sutra zahtev za izuzeće sudije bude rešio moguće je da ročište počne i da na početku reč ima javni tužilac, a onda i mi“, kazao je Vlajić.

Ukoliko zahtev za izuzeće sudije Muharemija bude odbijen odbrana više neće imati nikakvih pravnih mogućnosti da to osporava, ističe Vlajić, ali ipak veruje da se to neće desiti jer, kako kaže, ne bi bilo u redu.

Vlajić je podsetio da da je odbrana zahtev za izuzeće sudije Dritona Muharemija podnela iz principijalnih razloga.

“Očekujemo da sud radi pošteno i da sa jednakom pažnjom proceni sve argumente, ne samo one koji idu na štetu gospodina Olivera Ivanovića nego i one koji mu idu u korist“.Ostale vesti

Suđenje Mustafi verovatno ne pre leta
Tužilaštvo suda za zločine OVK saopštilo je da je spremno za suđenje bivšem oficiru OVK Saljihu Mustafi, optuženom za zločine nad Albancima na Kosovu 1999, ali je malo verovatno da će taj proces početi pre leta.
  • 05.03.2021
Brestovik: Drugi put sahranjeni posmrtni ostaci Ranka Grujića
Posmrtni ostaci Ranka Grujića, koji je poginuo u Juničkim planinama od NATO bombi, sahranjeni su danas u Brestoviku. Ranko Grujić je sahranjen za vreme rata, a njegov grob je 1999-te godine raskopan i telo odneto.
  • 05.03.2021
Statusna konferencija u slučaju Saljiha Mustafe danas u Hagu
Peta statusna konferencija u slučaju nekadašnjeg komadanta OVK Saljiha Mustafe biće održana danas u Specijalnom sudu u Hagu.
  • 05.03.2021
Još jedan pripadnik OVK pozvan u Hag
Bivši pripadnik OVK Gani Koci dobio je poziv Specijalnog Suda za razgovor u svojstvu svedoka.
  • 26.02.2021
Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nastavljeno je suđenje Zlatanu Кrstiću i Destanu Šabanaju optuženim da su izvršili krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.
  • 26.02.2021
Produžen pritvor Gucatiju i Haradinaju
Specijalni sud odbio je zahteve za puštanje iz pritvora dvojice lidera OVK Nasima Haradinaja i Hisnija Gucatija.
  • 25.02.2021