Vesti
Ratni zločini

Vlajić: Odbrana još uvek bez odgovora o izuzeću sudije

Apelacioni sud još uvek nije doneo odluku o izuzeću sudije Albanca Dritona Muharemija koje je tražila odbrana lidera GI SDP Olivera Ivanovića, kazao je za RTV Kim advokat Nebojša Vlajić.
Vlajić: Odbrana još uvek bez odgovora o izuzeću sudije
Nebojša Vlajić (Foto Kim)

Ročišta o žalbi na presudu Oliveru Ivanoviću, kojom je u prvostepenom postupku osuđen na devet godina zatvora, biće održana u utorak i sredu.

Prethodna dva, koja su trebala da se održe 28. i 29. septembra, bila su otkazana jer Apelacioni sud nije doneo odluku o izuzeću sudije Albanca iz sudskog veća.

Advokat lidera GI SDP Olivera Ivanovića, Nebojša Vlajić, kazao je za RTV Kim da odbrana još uvek nije dobila odgovor na zahtev za izuzeće albanskog sudije Dritona Muharemija.

“Još uvek nikakav odgovor nismo dobili. To govori da taj sud radi nedopustivo sporo i da odbranu stavlja pred svršen čin pa je moguće da taj odgovor dobijemo sutra. Preostala su još dva ročišta, u utorak i sredu. Ukoliko se sutra zahtev za izuzeće sudije bude rešio moguće je da ročište počne i da na početku reč ima javni tužilac, a onda i mi“, kazao je Vlajić.

Ukoliko zahtev za izuzeće sudije Muharemija bude odbijen odbrana više neće imati nikakvih pravnih mogućnosti da to osporava, ističe Vlajić, ali ipak veruje da se to neće desiti jer, kako kaže, ne bi bilo u redu.

Vlajić je podsetio da da je odbrana zahtev za izuzeće sudije Dritona Muharemija podnela iz principijalnih razloga.

“Očekujemo da sud radi pošteno i da sa jednakom pažnjom proceni sve argumente, ne samo one koji idu na štetu gospodina Olivera Ivanovića nego i one koji mu idu u korist“.Ostale vesti

Advokat Vasić: Potvrda presude Krstiću skandal koji ne čudi
Odluka Apelacionog suda da Zlatanu Кrstiću potvrdi presudu kojom je kažnjen sa 14 godina i šest meseci zatvora je skandal koji ne čudi, smatra advokat Dejan A. Vasić.
  • 02.12.2021
Haški sud odbio uslovno puštanje Hašima Tačija
Specijalizovano veće Kosova u Hagu odbilo je zahtev za uslovno puštanje na slobodu bivšeg kosovskog predsednika i jednog od lidera OVK Hašima Tačija i pored garancija policije, javila je Ekonomija onlajn.
  • 01.12.2021
Sud odbio odbacivanje optužnica protiv Gucatija i Haradinaja

Specijalni sud odbio je zahtev odbrane da se odbaci optužnica protiv dvojice bivših lidera OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

  • 27.11.2021
Podignuta optužnica protiv lica za učešće u terorističkoj organizaciji ISIS
Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv osobe sa inicijalima S.K. za učešće u aktivnostima ISIS-a. Okrivljeni S.K. je izvršio krivično delo organizovanje i učešće u terorističkoj grupi iz člana 143 stav 2 Krivičnog zakonika Kosova, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.
  • 24.11.2021
U Svetim Arhangelima svečano obeležen Sabor svetog Arhangela

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena danas je svečano obeležen Sabor svetog Arhangela Mihajla – Aranđelovdan.

  • 21.11.2021
Hag: Nastavak suđenja Mustafi saslušanjem sedmog svedoka

Pred Specijalim sudom u Hagu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi.

  • 18.11.2021