Veselji danas pred Specijalnim sudom

Lider Demokratske partije Kosova i bivši predsednik Skupštine Kosova Kadri Veseli, danas će se pojaviti pred tužiocima Specijalnog suda za zločine bivših visokih oficira bivše OVK u Hagu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

Pre odlaska, Veseli je u ponedeljak medijima u Prištini rekao da je to ujedno i medjunarodni trenutak da se potvrdi, kako je naveo, "čistoća rata našeg naroda, rata naše vojske". Ponovio je da je ponosan na borbu OVK.

"Mislim, ne menjam taj deo svog ponosnog života ni sa čim. Istorija OVK je priča o našem narodu i borbi za slobodu i nezavisnost", rekao je Veseli.

Veselji je prvobitno trebalo da bude saslušan 4. decembra, ali kako je saopšteno iz njegog kabineta ispitivanje je iz tehničkih razloga odloženo za 10. decembar.

Do sada je pred tužilaštvom Specijalnog suda pozvane na razgovor oko 200 osoba, uključujući neke od bivših visokih ličnosti Oslobodilačke vojske Kosova koji su bili i bili deo kosovske političke scene posle rata.

Poslednji koji se pojavio pred specijalnim tužilaštvom je bivši pripadnik OVK , bivši gradonačelnik Mališeva i aktuelni vršilac dužnosti zamenika ministra za dijasporu Isni Kiljaj.

Medju onima koji su ispitivani ili dobili pozive za ispitivanje su i bivši Vrhovni komandanti OVK, Sulejman Seljimi i Bisljim Zurapi, bivši portparol OVK, Jakup Krasnići aktuelni premijer u ostavci Ramuš Haradinaj i komandanti operativnih zona OVK.

Ostale vesti

 • „Zid ćutanja“, tvrda prepreka do istine o nestalima

  „Zid ćutanja“, tvrda prepreka do istine o nestalima

  „Međunarodna zajednica je najodgovornija za to što porodice još uvek ne znaju šta se desilo sa njihovim nestalim članovima porodica, niti gde se nalaze njihovi ostaci“, istakli su učesnici debate koja je danas održana u Gračanici. „Sve se radi da se ne otkrije zločinac“, kaže Milorad Trifunović iz Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na KiM.

 • Optužnica protiv bivšeg pripadnika MUP-a Srbije

  Optužnica protiv bivšeg pripadnika MUP-a Srbije

  Kosovsko Specijalno tužilaštvo podneo je tužbu Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv G.S., bivšeg pripadnika MUP-a Srbije zbog krivičnog dela "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", saopšteno je danas.

 • Geci se branio ćutanjem

  Geci se branio ćutanjem

  Bivši komandant „OVK“ Sabit Geci ispitan je danas od strane Specijalnog tužilaštva u prostorijama EULEX-a u Prištini. Gecijev advokat Tahir Recaj (Tahir Recaj), kazao je da se njegov klijent branio ćutanjem, a da je poziv za saslušanje dobio u svojstvu svedoka, javlja prištinska Gazeta Express.

 • Voker: Miloševićeve greške dovele do bombardovanja

  Voker: Miloševićeve greške dovele do bombardovanja

  "Obeležavanje godišnjice masakra u Račku je za mene, ali i za članove porodica bio događaj pun saosećanja i emocija", izjavio je za RTK2 Vilijam Voker, bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu, u period od 1998. 1999. godine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane