Vesti
Ratni zločini

"Tači neka pronađe ubice, cveće nam ne treba"

Majka ubijenog dečaka Ivana Jovovića iz Goraždevca vratila je venac koji je Hašim Tači položio na spomenik njenom sinu i žrtvama iz ovog sela.
Senka Jovović (Foto Radio Goraždevac)

Senka Jovović je uzela venac sa spomenika i odnela ga u policijsku stanicu i izjavila za radio Goraždevac da je ovaj čin jako teško podnela.

"Dodao nam je so na ranu. Zašto nije došao da kaže da se pronađu ubice. To bi mu bilo bolje kao predsedniku, a ne ovako", kazala je Senka.

Ona je kazala da je putem televizije čula za dolazak Hašima Tačija u Goraždevac i polaganje venaca na spomen ploču nastradalim srpskim žrtvama.

"Odmah sam izašla i videla dva buketa. Otvorila sam onaj koji je ranije donet, a za drugi sam pretpostavila da je taj (Tačijev). Ovako se srce njegovo iščupalo kao što sam ja ovo cveće. Poslala bih mu poruku da ovo cveće dođe da uzme i ponese njegovoj deci. Moje dete i mali Panta imaju žive roditelje i imaju koga da im nosi cveće", kaže Senka Jovović.

Roditelje stradale dece na bistrici najviše boli to što ni posle 13 godina nema nikakvih pomaka u istrazi ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu.

"On bolje da je došao i da mi je pokazao ubicu. Da kaže ovaj vam je ubio dete i da mu se sudi, da se postigne neka pravda", dodaje Senka.

Predsednik Kosova Hašim Tači juče je položio cveće na spomen ploču koja je, između ostalog, posvećena stradanju dece na reci Bistrici, a i kako nosi naziv, žrtvama albanskih terorista.

Tokom noći je pretučen i Milosav Pavlović koji se u centru Goraždevca fotografisao sa Hašimom Tačijem, a slučaj je prijavljen policiji.Ostale vesti

Podignuta optužnica protiv lica za učešće u terorističkoj organizaciji ISIS
Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv osobe sa inicijalima S.K. za učešće u aktivnostima ISIS-a. Okrivljeni S.K. je izvršio krivično delo organizovanje i učešće u terorističkoj grupi iz člana 143 stav 2 Krivičnog zakonika Kosova, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.
  • 24.11.2021
U Svetim Arhangelima svečano obeležen Sabor svetog Arhangela

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena danas je svečano obeležen Sabor svetog Arhangela Mihajla – Aranđelovdan.

  • 21.11.2021
Hag: Nastavak suđenja Mustafi saslušanjem sedmog svedoka

Pred Specijalim sudom u Hagu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi.

  • 18.11.2021
Ćerkinaj: Zločinac je zločinac, bez obzira na ime i prezime
Procesom protiv Saljiha Mustafe počeli su praktično sudski postupci pred Specijalizovanim većima u Hagu, a izjave su dali i prvi predstavnici žrtava. Jedan od koordinatora Resursnog centra Bajram Ćerkinaj kaže da je prioriter njihovog udruženja istraživanje sudbine nestalih lica bez obzira na političke okolnosti i odnose.
  • 18.11.2021
Na ročištu u Prištini Svetomir Bačević se izjasnio da nije kriv

Svetomir Bačević, optužen za krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ u selu Belo Polje kod Peći, danas se na prvom ročištu u Osnovnom sudu u Prištini, izjasnio da nije kriv.

  • 17.11.2021
Saslušanjem sedmog svedoka nastavljeno suđenje Mustafi

Zaštićena svedokinja optužbe opisala je danas na suđenju Saljihu Mustafi, pred sudom za zločine boraca OVK u Hagu, ekshumaciju jedne žrtve u selu Zlaš, nedaleko od Prištine, u kojem je, po optužnici, s proleća 1999. bio pritvor OVK pod Mustafinom komandom.

  • 17.11.2021