Vesti
Ratni zločini

Sutra se završava pretraga u dvorištu crkve u Prištini

Predsednik kosovske Komisije za nestale, Prenk Đetaj, veruje da će pretraga terena u blizini hrama Hrista Spasa u Prištini biti završena sutra.
Sutra se završava pretraga u dvorištu crkve u Prištini
Hram Hrista Spasa(Foto Kim)

Iza Rektorata Univerziteta u Prištini danas je nastavljena provera terena, u neposrednoj blizini pravoslavnog hrama u centru Prištine, zbog sumnji da se na toj lokaciji nalazi grobnica sa posmrtnim ostacima ubijenih tokom sukoba na Kosovu.

“Radovi su započeti skidanjem sloja afalta a sutra biće nastavljeni. Provera će, pretpostavljam, sutra biti završena“, kazao je za RTV Kim Prenk Đetaj.

Iskopavanja kod pravoslavne crkve počela su pre dve nedelje na osnovu tvrdnji svedoka da tu postoji grobnica. Nalog je izdalo Specijalno tužilaštvo.

Tokom dosadašnje pretrage na prve dve tačke koje su obeležene kao sumnjive, ništa nije pronađeno.Ostale vesti

Haški sud odbio uslovno puštanje Hašima Tačija
Specijalizovano veće Kosova u Hagu odbilo je zahtev za uslovno puštanje na slobodu bivšeg kosovskog predsednika i jednog od lidera OVK Hašima Tačija i pored garancija policije, javila je Ekonomija onlajn.
  • 01.12.2021
Sud odbio odbacivanje optužnica protiv Gucatija i Haradinaja

Specijalni sud odbio je zahtev odbrane da se odbaci optužnica protiv dvojice bivših lidera OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

  • 27.11.2021
Podignuta optužnica protiv lica za učešće u terorističkoj organizaciji ISIS
Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv osobe sa inicijalima S.K. za učešće u aktivnostima ISIS-a. Okrivljeni S.K. je izvršio krivično delo organizovanje i učešće u terorističkoj grupi iz člana 143 stav 2 Krivičnog zakonika Kosova, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.
  • 24.11.2021
U Svetim Arhangelima svečano obeležen Sabor svetog Arhangela

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena danas je svečano obeležen Sabor svetog Arhangela Mihajla – Aranđelovdan.

  • 21.11.2021
Hag: Nastavak suđenja Mustafi saslušanjem sedmog svedoka

Pred Specijalim sudom u Hagu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi.

  • 18.11.2021
Ćerkinaj: Zločinac je zločinac, bez obzira na ime i prezime
Procesom protiv Saljiha Mustafe počeli su praktično sudski postupci pred Specijalizovanim većima u Hagu, a izjave su dali i prvi predstavnici žrtava. Jedan od koordinatora Resursnog centra Bajram Ćerkinaj kaže da je prioriter njihovog udruženja istraživanje sudbine nestalih lica bez obzira na političke okolnosti i odnose.
  • 18.11.2021