"Srbija neće odustati od procesuranja ratnih zločinaca"

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da je skandalozna izjava Nasima Haradinaja u kojoj je poručio da je ubijao Srbe i da mu je žao što nije ubio više, poziv svim međunarodnim institucijama da hitno reaguju.

Podeli ovaj članak sa:
  • Nela Kuburović (Foto N1)

"Skandalozna izjava brata ovekovečenog ratnog zločinca (kosovskog premijera Ramuša Haradinaja), je poziv svim međunarodnim institucijama da hitno reaguju, kako bi u što kraćem roku otpočeo sa radom Specijalni sud za zločine OVK (sa sedištem u Hagu)", rekla je Nela Kuburović za Tanjug.

Podsetila je da porodice stotina Srba sa Kosova, koji su na najsvirepiji način ubijeni, već skoro dve decenije čekaju istinu i pravdu.

Kuburovićeva je poručila da Srbija neće odustati od procesuranja ratnih zločinaca, "jer svaka žrtva ima svog dželata sa imenom i prezimenom".

U kancelariji Specijalizovanog tužioca Džeka Smita na pitanje Tanjuga da li će Tižilaštvo reagovati na javno priznanje zločina, rečeno je da tužilac ne kometariše javne izjave, kao i da se ne saopštava aktivnosti svog tužilaštva.

"Specijalizovani tužilac je usredsređen na sprovođenje mandata Specijalizovanog tužilaštva (ST) i ne komentariše javne izjave niti obznanjuje aktivnosti ST-a", navodi se u odgovoru Tanjugu iz njegove Kancelarije u Hagu.

Nasim Haradinaj, predstavnik veterana takozvane OVK i brat od strica kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, izjavio je pre nekoliko dana za prištinske medije da se ne plaši procesuiranja pred Specijalnim sudom za zločine i da mu je žao što nije ubio više Srba.

"Ubijao sam srpske vojnike kada god sam imao prilike. Kažem porodici da mi je žao što ih nisam pobio koliko sam želeo. Žao mi je što su mi prijatelji ubijeni, ali mi je drago što sam ubijao Srbe", rekao je Nasim Haradinaj, a preneo kosovski sajt Insajderi.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane