Vesti
Ratni zločini

Specijalni tužilac odobrio da premijer Kosova svedoči u slučaju Milenkovića

Advokat Dejan A. Vasić predao je danas molbu za svedočenje kosovskog premijera Aljbina Kurtija u slučaju Dragiše Milenkovića iz Kišnice, nakon što je specijalni tužilac prethodno odobrio da Kurti bude saslušan kao svedok obrane. 
Specijalni tužilac odobrio da premijer Kosova svedoči u slučaju Milenkovića
Advokat Dejan A. Vasić (Foto privatna arhiva, ustupljena fotografija)

Molbu da aktuelni premijer Aljbin Kurti svedoči u postupku koji se vodi protiv Dragiše Milenkovića za navodni ratni zločin, advokat Vasić je podneo prošlog meseca.

"Nakon što je specijalni tužilac odobrio pribavljanje dokaza saslušanjem kao svedoka odbrane aktuelnog premijera Kosova, gospodina Aljbina Kurtija, danas sam putem pisarnice Vlade predao ponovljenu molbu premijeru za svedočenjem", kazao je Vasić za Kim radio.

On je dodao da je uz molbu dostavio i svoje kontakt podatke radi eventualnih razjašnjenja sadržine svedočenja.

"Očekujem prihvatanje svedočenja već u narednim danima", zaključio je advokat Vasić.

Podsetimo, Dragiša Milenković uhapšen je 21. juna u Kišnici. Tužilaštvo tereti Milenkovića za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine. Sumnjiči se da je "sistematski vršio torturu, fizičko i psihičko nasilje", te da je "nehumano postupao prema albanskim zatvorenicima".Ostale vesti

Albanac na suđenju Tačiju izjavio da mu je OVK otela i ubila članove porodice
Suđenje bivšem komandantu OVK Hašimu Tačiju i saoptuženima za zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99. godine nastavljeno je u Hagu iskazom svedoka optužbe o tome kako mu je OVK 1998. godine otela i ubila članove porodice.
  • 25.09.2023
U Crnoj Gori uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za ratne zločine u Peći

Crnogorska policija uhapsila je državljanina Srbije M.V. (61) zbog sumnje da je tokom 1999. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu, saopšteno je iz policije.

  • 25.09.2023
Određen jednomesečni pritvor trojici Srba optuženih za ratni zločin
Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je jednomesečni pritvor Iliji Elezoviću, Draganu Miloviću i Zoranu Kostiću, Srbima koji su juče privedeni a koji se sumnjiče za "ratne zločine protiv civilnog stanovništva".
  • 21.09.2023
Uhapšeni Srbi na saslušanju pred Osnovnim sudom
Trojica juče uhapšenih Srba pojavila su se danas pred Osnovnim sudom u Prištini gde će se obaviti njihovo saslušanje. 
  • 21.09.2023
D.M. i Z.K. određeno policijsko zadržavanje
Bivšem pripadniku Kosovske policije D.M., koji je danas uhapšen u Zvečanu, određeno je 48-časovno zadržavanje, njemu se stavlja na teret navodno maltertiranje civila u Vučitrnu za vreme rata, potvrdio je njegov branilac, advokat Miloš Delević za KoSSev. Policijsko zadržavanje određeno je i Z.K. iz Prilužja.
  • 20.09.2023
Advokat Pantović: Elezović prebačen u bolnicu, tereti se za ratni zločin
Advokat Ljubomir Pantović, pravni zastupnik uhapšenog Ilije Elezovića iz Severne Mitrovice, kaže za Radio Kim da je njegov klijent zbog pogoršanog zdravstvenog stanja nakon današnjeg hapšenja prebačen u prištinsku bolnicu.
  • 20.09.2023