Vesti
Ratni zločini

Specijalni sud zakazao pet ročišta u tri dana u slučaju protiv Saljiha Mustafe

Specijalni sud je intenzivirao sudski postupak protiv bivšeg pripadnika OVK Saljiha Mustafe, koji se nalazi u pritvoru, a protiv kojeg je taj sud podigao optužnicu za ratne zločine, prenosi Reporteri.
Specijalni sud zakazao pet ročišta u tri dana u slučaju protiv Saljiha Mustafe
Saljih Mustafa (Foto N1)

Sud je za 9. 10. i 11. jun zakazao pet ročišta protiv Mustafe, a prvo će početi u sredu u 9.30 sati, što će biti pripremna konferencija za suđenje.

Za četvrtak je Specijalni sud planirao dva ročišta protiv Mustafe, ali jedno još nije potvrđeno.

Za petak je zakazano zatvoreno ročište protiv Mustafe u 9.30 sati, a još uvek nije potvrđeno, a takođe, istog dana u 11.30h zakazano je još jedno zatvoreno ročište.

Optužnica protiv Mustafe potvrđena je 12. juna 2020. godine, a najnovija verzija objavljena je 28. septembra 2020.

Optužnica Mustafu tereti za individualnu krivičnu odgovornost i krivičnu odgovornost kao nadređenog za zločine koje su neki pripadnici OVK počinili nad licima pritvorenim u pritvorskom kompleksu Zlaš.

Mustafa se tereti za ratne zločine kao što su samovoljno lišavanje slobode, okrutno postupanje, mučenje i nezakonito ubistvo.

Mustafa je uhapšen i prebačen u pritvorsku jedinicu Specijalizovanih komora Kosova 24. septembra 2020.Ostale vesti

Advokat Vasić: Potvrda presude Krstiću skandal koji ne čudi
Odluka Apelacionog suda da Zlatanu Кrstiću potvrdi presudu kojom je kažnjen sa 14 godina i šest meseci zatvora je skandal koji ne čudi, smatra advokat Dejan A. Vasić.
  • 02.12.2021
Haški sud odbio uslovno puštanje Hašima Tačija
Specijalizovano veće Kosova u Hagu odbilo je zahtev za uslovno puštanje na slobodu bivšeg kosovskog predsednika i jednog od lidera OVK Hašima Tačija i pored garancija policije, javila je Ekonomija onlajn.
  • 01.12.2021
Sud odbio odbacivanje optužnica protiv Gucatija i Haradinaja

Specijalni sud odbio je zahtev odbrane da se odbaci optužnica protiv dvojice bivših lidera OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

  • 27.11.2021
Podignuta optužnica protiv lica za učešće u terorističkoj organizaciji ISIS
Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv osobe sa inicijalima S.K. za učešće u aktivnostima ISIS-a. Okrivljeni S.K. je izvršio krivično delo organizovanje i učešće u terorističkoj grupi iz člana 143 stav 2 Krivičnog zakonika Kosova, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.
  • 24.11.2021
U Svetim Arhangelima svečano obeležen Sabor svetog Arhangela

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena danas je svečano obeležen Sabor svetog Arhangela Mihajla – Aranđelovdan.

  • 21.11.2021
Hag: Nastavak suđenja Mustafi saslušanjem sedmog svedoka

Pred Specijalim sudom u Hagu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi.

  • 18.11.2021