Vesti
Ratni zločini

Spahović: Nehat Tači nije upoznat sa optužnicom

Advokat uhapšenog direkora Policije Kosova za region Kosovske Mitrovice Nehata Tačija Sead Spahović, izjavio je nakon posete njegovog klijenta u pritvorskoj jedinici u Nišu, da on nije upoznat sa optužnicom na osnovu koje je uhapšen, pišu prištinski mediji.
Spahović: Nehat Tači nije upoznat sa optužnicom
Sead Spahović (Foto presscentar.uns.org.rs)

Prištinski dnevnik Bota Sot piše da je Spahović u intervjuu za Radio Slobodnu Evropu kazao da policija nije ispitala Tačija, niti da mu je predočena optužnica koja ga tereti za isterivanje jedne porodice iz Lipljana, kojoj se predstavio kao pripadnik nekadašnje OVK-a.

“On je u pritvoru, on ne zna šta mu se stavlja na teret, niti zna koji ga dokazi terete, niti je poučen o svojim pravima u postupku“, rekao je Spahović.

Spahović navodi da Tužilaštva u Nišu i Beogradu raspravljaju o nadležnostima u ovom slučaju.

"Sada traje jedno prebacivanje nadležnosti sa jednih na druge, rasprava ko je stvarno nadležan za taj postupak, između Niša i Beograda. A za to vreme čovek sedi u pritvoru i gleda u plafon. S druge strane, iz papira se vidi da iza cele ove priče stoji pravosuđe u Prištini, koje u Prištini ne postoji," naveo je Spahović.

Spahović je dodao da ovaj postupak koji se vodi protiv Nehata Tačija podseća na zaboravljenu kampanju po kojoj su svi Albanci pod optužbom da su teroristi, i smatra da “srpsko pravosuđe sada ima jedan vruć krompir u rukama“.

Inače, Nehat Tači je uhapšen prošle nedelje na administrativnom prelazu Končulj na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma, a zatim mu je određen i pritvor u trajanju od 30 dana.Ostale vesti

Advokat Vasić: Potvrda presude Krstiću skandal koji ne čudi
Odluka Apelacionog suda da Zlatanu Кrstiću potvrdi presudu kojom je kažnjen sa 14 godina i šest meseci zatvora je skandal koji ne čudi, smatra advokat Dejan A. Vasić.
  • 02.12.2021
Haški sud odbio uslovno puštanje Hašima Tačija
Specijalizovano veće Kosova u Hagu odbilo je zahtev za uslovno puštanje na slobodu bivšeg kosovskog predsednika i jednog od lidera OVK Hašima Tačija i pored garancija policije, javila je Ekonomija onlajn.
  • 01.12.2021
Sud odbio odbacivanje optužnica protiv Gucatija i Haradinaja

Specijalni sud odbio je zahtev odbrane da se odbaci optužnica protiv dvojice bivših lidera OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

  • 27.11.2021
Podignuta optužnica protiv lica za učešće u terorističkoj organizaciji ISIS
Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv osobe sa inicijalima S.K. za učešće u aktivnostima ISIS-a. Okrivljeni S.K. je izvršio krivično delo organizovanje i učešće u terorističkoj grupi iz člana 143 stav 2 Krivičnog zakonika Kosova, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.
  • 24.11.2021
U Svetim Arhangelima svečano obeležen Sabor svetog Arhangela

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena danas je svečano obeležen Sabor svetog Arhangela Mihajla – Aranđelovdan.

  • 21.11.2021
Hag: Nastavak suđenja Mustafi saslušanjem sedmog svedoka

Pred Specijalim sudom u Hagu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi.

  • 18.11.2021