Vesti
Ratni zločini

SDP: Očekujemo dokazivanje nevinosti Olivera Ivanovića

Građanska inicijativa SDP saopštila je da očekuje da se na zakazanim ročištima Apelacionog suda krajem ovog i početkom narednog meseca, dokaže Ivanovićeva nevinost.
SDP: Očekujemo dokazivanje nevinosti Olivera Ivanovića
Oliver Ivanović (Foto srbijadanas.com)

Članovi SDP su uvereni da se protiv Olivera Ivanovića vodi polički postupak.

Ivanovićeve partijske kolege gaje nadu da će preovladati razum i dokazi koji idu u prilog apsolutnoj nevinosti Ivanovića u slučaju za koji je prvostepeno osuđen na devet godina zatvora.

Iz SDP-a podsećaju da su i svedoci tužilaštva govorili u njegovu korist, a da je na Apelacionom sudu da donese pravednu i pravičnu presudu.

"Bez namere da utičemo na sudski postupak, želimo oslobađajuću presudu koja bi značila da se na Kosovu i Metohiju poštuje pravo i da se neko ne osuđuje samo zato što je pripadnik određene nacije. Mi, njegovi patrijske kolege, ostajemo ujedinjeni i spremni za povratak našeg lidera iz zatvora u kome se neopravdano nalazi duže od dve i po godine", ističe se u saopštenju SDP.

Oliver Ivanović je prvostepenom presudom osuđen na devet godina zatvora i proglašen krivim za ratne zločine protiv Albanaca 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici.

O krivici Ivanovića na suđenju je govorio jedino svedok Isa Mustafa. Ostali svedoci tužilaštva nisu potvrdili njegove navode.Ostale vesti

Advokat Vasić: Potvrda presude Krstiću skandal koji ne čudi
Odluka Apelacionog suda da Zlatanu Кrstiću potvrdi presudu kojom je kažnjen sa 14 godina i šest meseci zatvora je skandal koji ne čudi, smatra advokat Dejan A. Vasić.
  • 02.12.2021
Haški sud odbio uslovno puštanje Hašima Tačija
Specijalizovano veće Kosova u Hagu odbilo je zahtev za uslovno puštanje na slobodu bivšeg kosovskog predsednika i jednog od lidera OVK Hašima Tačija i pored garancija policije, javila je Ekonomija onlajn.
  • 01.12.2021
Sud odbio odbacivanje optužnica protiv Gucatija i Haradinaja

Specijalni sud odbio je zahtev odbrane da se odbaci optužnica protiv dvojice bivših lidera OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

  • 27.11.2021
Podignuta optužnica protiv lica za učešće u terorističkoj organizaciji ISIS
Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv osobe sa inicijalima S.K. za učešće u aktivnostima ISIS-a. Okrivljeni S.K. je izvršio krivično delo organizovanje i učešće u terorističkoj grupi iz člana 143 stav 2 Krivičnog zakonika Kosova, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.
  • 24.11.2021
U Svetim Arhangelima svečano obeležen Sabor svetog Arhangela

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena danas je svečano obeležen Sabor svetog Arhangela Mihajla – Aranđelovdan.

  • 21.11.2021
Hag: Nastavak suđenja Mustafi saslušanjem sedmog svedoka

Pred Specijalim sudom u Hagu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi.

  • 18.11.2021