Vesti
Ratni zločini

Saslušanjem svedoka nastavlja se suđenje Arsiću

Pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas se nastavlja glavni pretres u predmetu Nenada Arsića iz Čaglavice, koga je Specijalno tužilaštvo Кosova optužilo da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.
Saslušanjem svedoka nastavlja se suđenje Arsiću
Nenad Arsić (Foto RTS)

Arsić se tereti da je kao navodni pripadnik jugoslovenske policije, tokom rata, učestvovao u maltretiranju Jakupa i Skendera Šalje u prištinskom naselju Emšir, tako što ih je navodno tukao, terao da silom piju rakiju i pevaju pesmu “Srbijo mila mati uvek ću te svojom zvati”.

“Danas će pred sudom biti saslušani Šućurović Milivoje i Nada, oboje iz Vrnjačke Banje, koji će pred sudom potvrditi Nenadov alibi, odnosno činjenicu da on u vreme izvršenja krivičnog dela uopšte nije bio na Кosovu, već da se tada nalazio na porodičnoj proslavi u Vrnjačkoj Banji”, izjavio je advokat Dejan A. Vasić, branilac Nenada Arsića.Ostale vesti

Odbijena žalba Redžepa Seljimija na odluku o pritvoru

Žalbeno veće Specijalnog suda u Hagu odbilo je žalbu bivšeg poslanika Samoopredeljenja Redžepa Seljimija na produženje pritvora, prenosi Ekonomija onlajn.

  • 05.08.2022
’’Sud u Hagu oštar prema bivšim vođama OVK’’
Specijalizovana veća Kosova u Hagu oštrija su nego što bi trebalo da budu u odnosu na nastavak mere pritvora bivšim vođama OVK, ocena je Kosovskog instituta za pravosuđe.
  • 28.07.2022
Tužilaštvo i odbrana Saljiha Mustafe podneli konačne spise
Specijalizovana veća Kosova u Hagu saopštila su da su tužilaštvo i odbrana Saljiha Mustafe podneli konačne spise u ovom predmetu.
  • 27.07.2022
Produžen pritvor Veseljiu
Sud u Hagu produžio je pritvor jednom od vođa nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Kadriju Veseljiju zbog opasnosti od bekstva i ometanja postupka pred Specijalnim sudom u Hagu.
  • 26.07.2022
Saljihu Mustafi produžen pritvor

Specijalizovana veća Kosova u Hagu produžila su pritvor Saljihu Mustafi, nekadašnjem pripadniku OVK. Sud će o ponovo odlučivati o njegovom pritvoru u septembru, iako je postupak protiv njega u završnoj fazi.

  • 21.07.2022
U sredu rasprava o sažimanju procesa Tačiju i saoptuženima

Rasprava o stanju u postupku protiv bivšeg komandanta OVK Hašima Tačija i trojice saoptuženih za zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99, biće održana u sredu 13. jula pred sudom za zločine boraca OVK u Hagu.

  • 11.07.2022