Vesti
Ratni zločini

Saslušani svedoci u slučaju Krstića i Šabanija

Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini održan je nastavak suđenja Zlatanu Krstiću i Destanu Šabanaju, optuženim da su izvršili krivično delo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Danas su saslušani svedoci, prvostepena presuda očekuje se krajem februara, kazao je za RTV Kim advokata Dejan A. Vasić.
Saslušani svedoci u slučaju Krstića i Šabanija
Dejan A. Vasić (Foto Kim)

"Na današnjem pretresu obavljene su radnje saslušanja svedoka. Ostalo je da sud odluči oko saslušanja još dva svedoka. Prvi svedok iz zdravstvenih razloga nije mogao da prisustvuje danas, dok drugi nije na Kosovu. Mislim da to neće biti prepreka da se suđenje nastavi čitanjem materijalnih dokaza i saslušanjem strane optuženih", kazao je advokat Dejan A. Vasić.

Vasić napominje da će naredno ročište biti zakazano za kraj februara ili početak marta, kao i da se nada da će tada moći da iznese završnu reč, i da će sudija doneti prvostepenu presudu.

Optuženi se terete da su tokom rata 1999. godine kao pripadnici srpske policije učestvovali u ubistvima četvorice članova porodice Nuhaj iz Nerodimlja, kao i nehumanom postupanju prema leševima ubijenih.Ostale vesti

Završeno ispitivanje prvog svedoka na suđenju Mustafi
Na suđenju nekadašnjem komandantu OVK Saljihu Mustafi, nakon četiri dana završeno je ispitivanje prvog svedoka pred Specijalizovanim većima u Hagu.
  • 23.09.2021
Nastavljeno ispitivanje svedoka u slučaju protiv Mustafe

Na suđenju nekadašnjem komandantu u OVK Saljihu Mustafi, danas je četvrti dan zaredom, nastavljano ispitivanje prvog svedoka pred Specijalizovanim većima Kosova sa sedištem u Hagu.

  • 23.09.2021
Svedok W03593: Prebijani smo svakodnevno
U nastavku suđenja Saljihu Mustafi pred sudom za zločine OVK u Hagu, zaštićeni svedok optužbe potvrdio da ga je Mustafa, u proleće 1999, tukao u pritvoru OVK.
  • 21.09.2021
Svedok prepoznao Mustafu kao glavnog u logoru u Zlašu
U nastavku svedočenja, zaštićeni svedok označen brojem 3.593 prepoznao je Saljiha Mustafu kao glavnog u logoru na imanju u selu Zlaš. Planirano je da bude saslušano ukupno 16 svedoka protiv Mustafe.
  • 20.09.2021
Nastavlja se suđenje Saljihu Mustafi
Nakon što je započeto 15. septembra, suđenje bivšem pripadniku OVK, Saljihu Mustafi, koji se tereti za ratne zločine, nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom u Hagu.
  • 20.09.2021
Prvi svedok protiv Mustafe u ponedeljak u Hagu
Suđenje za ratne zločine bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi biće nastavljeno u ponedeljak iskazom prvog svedoka.
  • 17.09.2021