Vesti
Ratni zločini

Saslušana četiri svedoka u slučaju Nenada Arsića

Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas su saslušana četiri svedoka u istrazi koja se vodi protiv Nenada Arsića iz Čaglavice, optuženog od strane Specijalnog tužilaštva Kosova da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.
Saslušana četiri svedoka u slučaju Nenada Arsića
Zgrada Specijalnog suda u Prištini (Foto arhiva Kim)

Arsićev advokat Dejan A. Vasić kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim, da su na današnjem pretresu saslušana četiri svedoka, a da se saslušanje svedoka odbrane očekuje 1. oktobra.

"Oni su o događaju govorili posredno, s obzirom na to da su oni bili očevidci onoga što se događalo kasnije nakon što je navodno krivično delo izvršeno. Oni nisu bili suštinski toliko mnogo važni, ali ono što ja očekujem da će biti važno je ono što će se desiti prvog oktobra, kada će doći dva svedoka odbrane koja će potvrditi alibi Nenada Arsića, odnosno činjenicu da Nenad nikada nije bio na mestu izvršenja krivičnog dela, budući da je u to vreme bio na slavi kod svoje sestre u Vrnjačkoj Banji", rekao je Vasić.

Arsić se tereti da je tokom rata kao pripadnik jugoslovenke policije, u prištinskom prigradskom naselju Emšir, maltretirao i tukao Jakupa i Skendera Šalju, terajući ih silom da piju rakiju i pevaju pesmu “Oj, Srbijo, mila mati, uvek ću te svojom zvati”.Ostale vesti

Odluka suda o optužnici protiv Tačija ostaje povreljiva
Šestomesečni rok za potvrđivanje optužnice protiv nekadašnjeg komadanta OVK Hašima Tačija i nekadašnjeg šefa obaveštajne službe Kadrija Veseljija, istekao je danas, a Specijalizovana veća Kosova sa sedištem u Hagu nisu objavila odluku sudije za prethodni postupak povodom optužnice.
  • 24.10.2020
„Nema konačnog rešenja bez sporazuma o nestalim licima“
Komisija za nestala lica Vlade Kosova poručuje da bez sporazuma o nestalima neće biti ni konačnog sporazuma u dijalogu između predstavnika Beograda i Prištine.
  • 19.10.2020
Tužioci: Izvešćemo 16 svedoka tokom suđenja Saljihu Mustafi
Tužioci suda za zločine OVK najavili su da će 16 svedoka izvesti na predstojećem suđenju bivšem oficiru OVK Saljihu Mustafi, optuženom za ratne zločine na Kosovu.
  • 05.10.2020
Gucati pred sudom, odbrana nudi hiljadu evra jemstva
U Specijalizovnim većima Kosova u Hagu održana je javna sednica, na kojoj se prvi put pred sudom pojavio predsednik Udruženja veterana OVK Hisni Gucati povodom sumnji da je svojim postupcima zastrašivao svedoka u predstojećim postupcima pred tim sudom.
  • 01.10.2020
Specijalni sud zabranio objavljivanje tajnih dosijea
Specijalni sud za zločine OVK zabranio je objavljivanje dosijea, koji su prethodnih nedelja na misteriozan način dostavljani veteranima OVK, rekao je advokat organizacije koja okuplja veterane Tom Gaši.
  • 01.10.2020
Gucati danas pred sudom u Hagu
Predsednik Udruženja veterana OVK koji je uhapšen u petak pre podne, pojaviće se danas pred sudom u Haguu, najavljeno je ranije iz Specijalizovanih veća Kosova.
  • 01.10.2020