Vesti
Ratni zločini

Saslušan Milorad Zajić

Specijalni tužilac za ratne zločine Kosova Habibe Salihu, saslušala je danas Milorada Zajića, povratnika iz Kline, u sklopu istrage o događajima tokom rata u selu Dušević.
Saslušan Milorad Zajić
Milorad Zajić (Foto arhiva Kim)

Milorad Zajić je osumnjičen za "učešće u nestanku" troje članova porodice Mrmuljaku tokom juna 1998. godine, kada je u selu bilo ratnih dejstava.

U svojoj izjavi, Zajić je negirao optužbe i tužilaštvu objasnio da je tokom rata bio radno angažovan kao bankarski službenik. Naveo je da se u Klinu vratio tokom 2006. godine gde i danas živi, te da sa ovim događajima nema nikakve veze.

"Siguran sam da će u daljoj istrazi vrlo brzo biti utvrđeno da je moj branjenik nevin. On je danas u pratnji policije dovezen na saslušanje zbog mere kućnog pritvora, za koju očekujem da neće biti produžavana", naveo je Zajićev advokat Dejan A. Vasić.

Milorad Zajić uhapšen je 19. marta zbog navodnih ratnih zločina za koje je optužen od strane svojih komšija. Dan kasnije određen mu je kućni pritvor.Ostale vesti

Specijalni sud pozvao i bivšu pripadnicu OVK

Specijalni sud pozvao je bivšu pripadnicu OVK Sadetu Doda Šotu i ona će biti saslušana 26. januara u Euleksovim prostorijama u Kosovu Polju, saopštila je Ganimete Musljiu iz Demokratske partije Kosova, preneo je RTK 2.

  • 24.01.2021
Odbijen Veseljijev zahtev za privremeno puštanje na slobodu
Sudija za prethodni postupak, Nikolas Giju odbio je zahtev odbrane Kadrija Veseljija za njegovo privremeno puštanje na slobodu, kao i zahtev odbrane za sazivanje ročišta za usmeno izlaganje o ovom zahtevu.
  • 23.01.2021
Produžen pritvor Bačeviću za još dva meseca
Sudija Aljbina Šabani Rama ispred posebnog odeljenje Osnovnog suda u Prištini produžila je danas na još dva meseca pritvor Svetomiru Bačeviću iz Gornjeg Milanovca, kazao je za RTV Kim advokat Dejan A. Vasić.
  • 22.01.2021
Odbrana traži ukidanje pritvora Mustafi
Odbrana bivšeg komandanta OVK Saljihu Mustafi, optuženog za zločine na Kosovu 1999. godine, zatražila je od suda u Hagu da mu ukine pritvor ili odredi kućni pritvor, nasuprot Specijalizovanom tužilaštvu koje je tražilo njegovo zadržavanje u haškom pritvoru, prenosi Tanjug.
  • 21.01.2021
Specijalno tužilaštvo protiv privremenog oslobađanja Veseljija
Specijalizovano tužilaštvo protivi se zahtevu da jedan od optuženih vođa bivše OVK Kadri Veselji bude privremeno pušten iz pritvora Specijalnog suda u Hagu, navodeći da postoji rizik od bekstva, koji se čini većim pošto bi mogao da bude osuđen na doživotni zatvor.
  • 20.01.2021
Bivši pripadnik OVK i kandidat za poslanika dobio poziv Specijalnog suda
Nakon duže pauze, još jedan poziv za ispitivanje iz Specijalnog tužilaštva u Hagu stigao je na adresu bivšeg borca OVK.
  • 20.01.2021