Vesti
Ratni zločini

Saljih Mustafa ponovo pred sudom u Hagu 1. februara

Specijalizovana veća u Hagu saopštila su da će se Saljih Mustafa koji se tereti za ratne zločine, pred ovim sudom ponovo pojaviti 1. februara..
Saljih Mustafa ponovo pred sudom u Hagu 1. februara
Saljih Mustafa (Skrinšot/ Video, Specijalizovano tužilaštvo Kosova)

Tog ponedeljka u 11:00 održaće se statusna konferecija o napretku u vezi sa predmetom koji se vodi pred Sudom u Hagu.

Sudija za prethodni postupak naložio je Specijalnom tužilaštvu i odbrani da podnesu pisane podneske do 29. januara, do 12:00.

Ovo će biti četvrto pojavljivanje pred sudom u Hagu Saljiha Mustafe koji je ujedno i prva osoba koja je uhapšena po nalogu Specijalizovanog tužilaštva još krajem septembra.

Mustafi je prethodno u više navrata produžavana mera pritovora, a poslednji put juče, kada je sudija Nikolas Giju, poručio da smatra da, imajući u vidu Mustafinu poziciju unutar Kosovske obaveštajne agencije, postoji rizik da vrši opstrukciju procesa Specijalizovanih veća.Ostale vesti

Završeno ispitivanje prvog svedoka na suđenju Mustafi
Na suđenju nekadašnjem komandantu OVK Saljihu Mustafi, nakon četiri dana završeno je ispitivanje prvog svedoka pred Specijalizovanim većima u Hagu.
  • 23.09.2021
Nastavljeno ispitivanje svedoka u slučaju protiv Mustafe

Na suđenju nekadašnjem komandantu u OVK Saljihu Mustafi, danas je četvrti dan zaredom, nastavljano ispitivanje prvog svedoka pred Specijalizovanim većima Kosova sa sedištem u Hagu.

  • 23.09.2021
Svedok W03593: Prebijani smo svakodnevno
U nastavku suđenja Saljihu Mustafi pred sudom za zločine OVK u Hagu, zaštićeni svedok optužbe potvrdio da ga je Mustafa, u proleće 1999, tukao u pritvoru OVK.
  • 21.09.2021
Svedok prepoznao Mustafu kao glavnog u logoru u Zlašu
U nastavku svedočenja, zaštićeni svedok označen brojem 3.593 prepoznao je Saljiha Mustafu kao glavnog u logoru na imanju u selu Zlaš. Planirano je da bude saslušano ukupno 16 svedoka protiv Mustafe.
  • 20.09.2021
Nastavlja se suđenje Saljihu Mustafi
Nakon što je započeto 15. septembra, suđenje bivšem pripadniku OVK, Saljihu Mustafi, koji se tereti za ratne zločine, nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom u Hagu.
  • 20.09.2021
Prvi svedok protiv Mustafe u ponedeljak u Hagu
Suđenje za ratne zločine bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi biće nastavljeno u ponedeljak iskazom prvog svedoka.
  • 17.09.2021