Vesti
Ratni zločini

Ročište protiv lidera OVK odloženo za utorak

Specijalni sud u Hagu odložio je na nekoliko dana sledeću statusnu konferenciju u slučaju optuženih Hašima Tačija i još trojice vođa bivše OVK, saopšteno je iz Specijalnog suda u Hagu.
Ročište protiv lidera OVK odloženo za utorak
Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići i Redžep Seljimi (Foto Ekspres)

Sednica zakazana za sutra, 11. februar, odložena je za utorak, 16. februar, navodi se u odluci pretpretresnog sudije.

Prema odluci, treće ročište protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija biće odloženo zbog organizacionih problema i mogućnosti da optuženi prisustvuju sednici.

Specijalni sud je odbio zahteve branilaca optuženih za njihovo privremeno oslobađanje, a tužilaštvo je zatražilo da sudski proces počne u septembru ove godine.Ostale vesti

Hag: Danas druga statusna konferencija u slučaju Pjetra Šalje
Drugo pretpretresno ročište protiv bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Pjetra Šalje zakazano je za danas u 11 časova, saopštila je Kancelarija specijalnog tužioca.
  • 23.04.2021
Bivši komandant OVK Pjeter Šalja izjasnio se da nije kriv
Pjeter Šalja, bivši komandant OVK, poznatiji kao „komandant Vuk“, a koji je optužen za ratne zločine protiv civila na Kosovu, izjasnio se da nije kriv za zločine za koje ga tužilastvo tereti, prenosi N1
  • 19.04.2021
Tačijev branilac: Za status žrtve OVK sudu se prijavilo 17 osoba

Branilac Hašima Tačija Dejvid Huper rekao je da Tužilaštvo još uvek odbrani nije dalo na uvid imena 17 osoba koje su se naknadno prijavile za status žrtava OVK, prenosi Reporteri.

  • 18.04.2021
Poziv žrtvama da učestvuju u postupku protiv Šalje
Lica koja smatraju da su pretrpela direktnu štetu usled krivičnih dela iz potvrđene optužnice Specijalizovanog veća Kosova protiv bivšeg komandanta OVK Pjetra Šalje mogu da se prijave da učestvuju u postupku, saopštili su veća. 
  • 16.04.2021
Još jedan bivši pripadnik OVK prebačen u Hag

Bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova Pjetr Šalja koji je prošlog meseca uhapšen u Belgiji, danas je izručen Hagu i prebačen u pritvor, saopšteno je iz Specijalizovanih veća Kosova.

  • 15.04.2021
Odbijen zahtev odbrane Veseljija
Sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova u Hagu odbio je zahtev odbrane jednog od šefova OVK Kadrija Veseljija da tužilaštvu nametne rok do 1. juna za podnošenje pretpretresnog podneska, prenosi Tanjug.
  • 15.04.2021