Vesti
Ratni zločini

Radio Goraždevac: Uhapšen povratnik pod sumnjom za ratne zločine

Milorad Zajić (1949) uhapšen je danas u Policijskoj stanici u Klini, gde je došao da na poziv policije preuzme pokućstvo koje mu je prethodno ukradeno, saznaje Radio Goraždevac.
Radio Goraždevac: Uhapšen povratnik pod sumnjom za ratne zločine
Klina (Foto arhiva Kim)

Kako saznaje Radio Goraždevac Zajić se trenutno nalazi u pritvoru u Prištini.

Ranko Kostić službenik u opštini Klina potvrdio je za Radio Goraždevac da je Zajić uhapšen.

Kancelarija za zajednice i povratak u opštini Klina izražava veliku zabrinutost i najoštrije osuđuje ovakav postupak hapšenja povratnika Milorada Zajića.

"Okavi postupci šalju veoma lošu poruku da je proces povratka u pitanju i nanose nesagledivu štetu opstanku srpske zajednice u opštini Kilina", kaže Ranko Kostić službenik za integraciju u ovoj kancelariji.

Milorad Zajić se u Klinu vratio 2008. godine.Ostale vesti

Jednomesečni pritvor Gavrilu Milosavljeviću
Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini odredio je jednomesečni pritvor Gavrilu Milosavljeviću koji je uhapšen zbog sumnje da je, kako tvrde u kosovskom Tužilaštvu, počinio ratni zločin.
  • 02.12.2022
Suđenje Hašimu Tačiju i saradnicima početkom sledeće godine
Suđenje nekadašnjem predsedniku Kosova i jednom od lidera lideru takozvane OVK Hašimu Tačiju i njegovim saradnicima počeće početkom sledeće godine, saznaje N1.
  • 01.12.2022
Odbijen zahtev Tačijeve odbrane za prevremeno saslušanje zvaničnika
Sudija prethodnog postupka Specijalnog suda u Hagu Nikolas Giju odbio je zahtev odbrane bivšeg komandanta OVK Hašima Tačija da prevremeno bude ispitano devet međunarodnih zvaničnika, koji bi svedočili u njegovu korist, zbog njihovih godina i zdravstvenog stanja.
  • 29.11.2022
Krasnići i Seljimi ostaju u pritvoru u Hagu

Sudija za prethodni postupak Specijalnog suda za zločine počinjene na Kosovu Nikolas Giju doneo je danas odluke kojima je produžio pritvor Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju.

  • 22.11.2022
Aleks Vajting zamenjuje tužioca Džeka Smita u Specijalnom sudu
Aleks Vajting umesto Džeka Smita, preuzima funkciju vršioca dužnosti specijalizovanog tužioca u Specijalizovanom tužilaštvu u Hagu.
  • 19.11.2022
Podignuta optužnica protiv Srbina Č.J. za ratni zločin
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Osnovnom sudu u Prištini protiv okrivljenog Srbina Č.J. državljanina Republike Srbije sa prebivalištem u Srbiji, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".
  • 18.11.2022