Vesti
Ratni zločini

Pronađeni posmrtni ostaci u selu Lešane u Suvoj Reci

Meštanin sela Lešane u opštini Suva Reka, danas je naišao na posmrtne ostatke na groblju u ovom selu, prenosi KoSSev pisanje portala Kalzo (Kallxo).
Pronađeni posmrtni ostaci u selu Lešane u Suvoj Reci
Ilustracija (Foto Pixabay)

Ovo je potvrdio portparol kosovske policije za region Prizrena Veselj Gaši.

U odgovoru za Kalzo, Gaši je rekao da je meštanin koji je tradicionalno čistio groblje povodom Ramazanskog bajrama, naišao na posmrtne ostatke.

Prema rečima Gašija, meštanin je odmah obavestio policiju.

„Meštanin sela Lešane, koji je tradicionalno čistio groblje za Bajram, naišao je na posmrtne ostatke. Odmah je obavestio policiju. Jedinica za ratne zločine i Institut za sudsku medicinu izašli su na lice mesta i preuzeli ih“, rekao je Gaši.

On je saopštio i da se ovim slučajem bavi jedinica za ratne zločine i da se ne zna kojem vremenskom periodu pripadaju kosti.

„Sada se tim slučajem bavi jedinica za ratne zločine. Kosti su poslate u Institut za sudsku medicinu. Ne zna se kojem vremenskom periodu pripadaju te kosti“, objasnio je Gaši.Ostale vesti

Svedokinja: Šalja učestvovao u prebijanju i mučenju mog muža
U nastavku haškog procesa pripadniku OVK Pjetru Šalji, zaštićena svedokinja 6 izjavila je da je, u leto 1999, Šalja učestvovao u prebijanju i mučenju njenog muža u pritvoru OVK u Kukešu, u Albaniji.
  • 28.03.2023
Svedok u Hagu: Otac mi je rekao da ga je Šalja zlostavljao u pritvoru

Prvi svedok optužbe na suđenju bivšem pripadniku OVK Pjetru Šalji izjavio je pred specijalnim kosovskim sudom u Hagu, da je Šalja, u leto 1999, zlostavljao njegovog oca u pritvoru OVK u Kukešu u Albaniji.

  • 27.03.2023
Iznošenje dokaza protiv Tačija trajaće do aprila 2025.
Dokazni postupak tužilaštva na predstojećem haškom suđenju bivšem komandantu OVK Hašimu Tačiju i trojici saoptuženih za zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99, trajaće do aprila 2025, čulo se na današnjem pripremnom ročištu. To je okvirni rok koje je tužilaštvu za okončanje dokaznog postupka dalo raspravno veće predsedavajućeg sudije Čarla Smita.
  • 20.03.2023
U haškom procesu Tačiju prvih 12 od 312 svedoka optužbe svedočiće tri meseca
Prvih 12 svedoka tužilaštva svedočiće tri meseca na predstojećem haškom suđenju Hašimu Tačiju i trojici saoptuženih za zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99.
  • 16.03.2023
Uhapšen Srbin Z.A. optužen za ratni zločin
Jedinica za istraživanje ratnih zločina pri Kosovskoj policiji uhapsila je danas Srbina sa inicijalima Z.A. zbog sumnje da je počinio ratni zločin. Hapšenje je sprovedeno na osnovu naloga Specijalnog tužilaštva Kosova.
  • 07.03.2023
Spisak 75 Tačijevih žrtava iz optužnice, među kojima je najviše Srba
Tužilaštvo suda za zločine boraca OVK u Hagu imenovalo je 75 žrtava iz optužnice koja bivšeg komandanta OVK Hašima Tačija i trojicu saoptuženih vođa te albanske paravojske tereti za zlodela na Kosovu i u Albaniji, 1998-99.
  • 03.03.2023