Vesti
Ratni zločini

Potvrđena optužnica i protiv Redžepa Seljimija

Šef poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje u skupštini Kosova Redžep Seljimi saopštio je da je Specijalni sud protiv njega podigao i potvrdio optužnicu.
Potvrđena optužnica i protiv Redžepa Seljimija
Redžep Seljimi (Foto Ekonomiaonline)

Seljimi je naveo da će na osnovu potvrđene optužnice u četvrtak otputovati u Hag.

"Idem podignute glave i kad god se vratim vratiću se podignute glave, jer sam bio, jesam i biću vojnik OVK za koju sam spreman da dam sve. Ideal te slavne vojske je nada mnom, nad svima, nad svime", napisao je Seljimi na Fejsbuku.

 

Të nderuar miq, bashkëluftëtarë, qytetarë e bashkëkombas të mi!
Sonte në orët e mbrëmjes jam njoftuar nga Dhomat e...

Posted by Rexhep Selimi on Среда, 04. новембар 2020.

 

Ranije danas, pripadnici policije Euleksa uhapsili su Jakupa Krasnićija, bivšeg portparola Oslobodilačke vojske Kosova.Ostale vesti

Predstavnici komisija za nestale iz Prištine i Beograda u Kiževaku

U masovnoj grobnici na lokaciji Kiževak kod Raške se nalaze posmrtni ostaci ljudi koji su ubijeni tokom sukoba na na Kosovu, a ovde su prebačeni da bi se zločin prikrio, izjavio je Ibrahim Makoli, šef radne grupe delegacije Kosova po pitanju nestalih lica.

  • 04.12.2020
Odloženo donošenje presude u slučaju Nenada Arsića
Glavni pretres u predmetu Nenada Arsića iz Čaglavice koji je pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini trebalo da bude okončan danas odložen je za 21. decembar, potvrdio je za RTV Kim advokat Dejan A. Vasić.
  • 04.12.2020
Konačna presuda u slučaju Nenada Arsića očekuje se danas
Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas će se okončati glavni pretres u predmetu Nenada Arsića iz Čaglavice, optuženog da je izvršio krivično delo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.
  • 04.12.2020
Završen protest meštana Kruše ispred Apelacionog suda
Protest meštana Male i Velike Kruše završen je ispred Apelacionog suda koji se nalazi u okviru Palate pravde u Ajvaliji, nakon što se okupljenima obratio predsednik Apelacionog suda Hasan Šalja.
  • 03.12.2020
Najavljen protest zbog smanjenja kazne Darku Tasiću
Nezadovoljni zbog smanjenja kazne Darku Tasiću, osuđenom za ratne zločine, meštani Male i Velike Kruše, okolnih sela i drugih krajeva Kosova protestovaće u 11 sati ispred Palate pravde u Ajvaliji kod Prištine.
  • 03.12.2020
Kosovska vlada planira 20 miliona evra za optužene u Specijalnom sudu
Vlada u Prištini izdvojiće dvadeset miliona evra za odbranu svih koji se budu suočili sa optužnicama Specijalnog suda u Hagu za procesuiranje pripadnika bivše OVK koji su počinili ratne zločine na Kosovu.
  • 02.12.2020