Vesti
Ratni zločini

Potvrđena optužnica i protiv Redžepa Seljimija

Šef poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje u skupštini Kosova Redžep Seljimi saopštio je da je Specijalni sud protiv njega podigao i potvrdio optužnicu.
Potvrđena optužnica i protiv Redžepa Seljimija
Redžep Seljimi (Foto Ekonomiaonline)

Seljimi je naveo da će na osnovu potvrđene optužnice u četvrtak otputovati u Hag.

"Idem podignute glave i kad god se vratim vratiću se podignute glave, jer sam bio, jesam i biću vojnik OVK za koju sam spreman da dam sve. Ideal te slavne vojske je nada mnom, nad svima, nad svime", napisao je Seljimi na Fejsbuku.

 

Të nderuar miq, bashkëluftëtarë, qytetarë e bashkëkombas të mi!
Sonte në orët e mbrëmjes jam njoftuar nga Dhomat e...

Posted by Rexhep Selimi on Среда, 04. новембар 2020.

 

Ranije danas, pripadnici policije Euleksa uhapsili su Jakupa Krasnićija, bivšeg portparola Oslobodilačke vojske Kosova.Ostale vesti

Prvi svedok protiv Mustafe u ponedeljak u Hagu
Suđenje za ratne zločine bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi biće nastavljeno u ponedeljak iskazom prvog svedoka.
  • 17.09.2021
Tači u žalbi apeluje na slobodu u trećim zemljama

Specijalizovana veća Kosova sa sedištem u Hagu objavila su danas javnu verziju žalbe Hašima Tačija na rešenje o produženju pritvora, koje je doneo sudija za prethodni postupak 23. jula.

  • 16.09.2021
Mustafa napustio sudnicu Specijalnog suda

Nekadašnji komadant OVK Saljih Mustafa, optužen za zločine na Kosovu 1999. godine, odbio je da prisustvuje suđenju u Specijalnom sudu koje je danas počelo.

  • 15.09.2021
Sledeće ročište bivšim liderima OVK 29. oktobra
Sudija Specijalizovanih veća Nikolas Giju saopštio je da će sledeće ročište o napretku predmeta optuženih lidera OVK, Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija biti održano 29. oktobra, 2021. godine sa početkom u 14:30 časova.
  • 15.09.2021
Na suđenju Tačiju svedočiće osobe iz međunarodne zajednice
Svedoci iz međunarodne zajednice svedočiće na suđenju protiv nekadašnjih šefova OVK Hašima Tačija i još trojice optuženih za niz ratnih zločina na Kosovu nad Srbma, ali i Albancima nelojalnim OVK, najavilo je danas Specijalizovano tužilaštvo Kosova, na sedmoj statusnoj konferenciji u ovom predmetu.  
  • 14.09.2021
Suđenje Mustafi počinje u sredu, Tačiju verovatno sledeće godine
Suđenje bivšem pripadniku OVK Saljihu Mustafi, optuženom za zločine nad Albancima na Kosovu 1999. godine, počeće sutra pred sudom za zločine OVK u Hagu.
  • 14.09.2021