Vesti
Ratni zločini

Osmani: Srbija bi trebalo da traži oproštaj za zločine

Vršilac dužnosti predsednika Kosova, Vjosa Osmani, izjavila je danas u Skupštini Kosova da bi Srbija trebalo da traži oproštaj za zločine počinjene na Kosovu.
Osmani: Srbija bi trebalo da traži oproštaj za zločine
Vjosa Osmani (Foto Kim)

Osmani je naglasila da niko od srpskih lidera nije spreman da klekne i traži oproštaj, prenosi Gazete Ekspres.

"Da li je Srbija spremna? Ne, veliko ne. Niko od srpskih lidera nije spreman da se pokloni i da traži oproštaj, da uradi ono što ga čini ljudskim bićem", kazala je Osmani, i naglasila kako predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja da glorifikuje Slobodna Miloševića.

"Predsednik Skupštine Srbije traži od Srba da ne kažu gde su sahranjeni Albanci sa Kosova, a premijerka Srbije danas kaže da su oni sišli sa planine", rekla je Osmani.

Ona je kazala da je zbog toga što Srbija ne priznaje krivicu, dijalog u ulozi taoca.

"Zbog toga što Srbija ne priznaje krivicu, dijalog je talac, nedostaje pravda, a mi ne možemo da ćutimo", kazala je Osmani.Ostale vesti

Sud odbio odbacivanje optužnica protiv Gucatija i Haradinaja

Specijalni sud odbio je zahtev odbrane da se odbaci optužnica protiv dvojice bivših lidera OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

  • 27.11.2021
Podignuta optužnica protiv lica za učešće u terorističkoj organizaciji ISIS
Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv osobe sa inicijalima S.K. za učešće u aktivnostima ISIS-a. Okrivljeni S.K. je izvršio krivično delo organizovanje i učešće u terorističkoj grupi iz člana 143 stav 2 Krivičnog zakonika Kosova, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.
  • 24.11.2021
U Svetim Arhangelima svečano obeležen Sabor svetog Arhangela

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena danas je svečano obeležen Sabor svetog Arhangela Mihajla – Aranđelovdan.

  • 21.11.2021
Hag: Nastavak suđenja Mustafi saslušanjem sedmog svedoka

Pred Specijalim sudom u Hagu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi.

  • 18.11.2021
Ćerkinaj: Zločinac je zločinac, bez obzira na ime i prezime
Procesom protiv Saljiha Mustafe počeli su praktično sudski postupci pred Specijalizovanim većima u Hagu, a izjave su dali i prvi predstavnici žrtava. Jedan od koordinatora Resursnog centra Bajram Ćerkinaj kaže da je prioriter njihovog udruženja istraživanje sudbine nestalih lica bez obzira na političke okolnosti i odnose.
  • 18.11.2021
Na ročištu u Prištini Svetomir Bačević se izjasnio da nije kriv

Svetomir Bačević, optužen za krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ u selu Belo Polje kod Peći, danas se na prvom ročištu u Osnovnom sudu u Prištini, izjasnio da nije kriv.

  • 17.11.2021