Oliver Ivanović i Dragoljub Delibašić u kućnom pritvoru

Lideru SDP-a Oliveru Ivanoviću danas je ukinut pritvor, saznaje RTV Kim. Ivanoviću je određena mera kućnog prtivora, potvrdio je njegov advokat Nebojša Vlajić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Odbrana Olivera Ivanovića zadovoljna je današnjom odlukom Međunarodnog sudskog veća da se njihovom klijentu omogući odbrana sa slobode.

"Informaciju smo dobili pre nekoliko trenutaka. Ukinut mu je pritvor i zamenjen je merom kućnog pritvora. Dužan je da preda pasoš i sve putne isprave koje ima, a određena mu je zabrana prilaska određenim licima. Misli se, pre svega, na svedoke i druge okrivljene. To je ono za šta smo se mi zalagali, da mu se odredi kućni pritvor i da preda putne isprave, jer on nema nikakvu nameru da beži.

Ista odluka doneta je i u slučaju Dragoljuba Delibašica. I penzionisani pukovnik MUP-a Srbije će takođe biti u kućnom pritvoru.

Lider GI SDP Oliver Ivanović optužen je za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine. Sudi mu se od decembra 2014. godine, a istom optužnicom obuhvaćeni su i Dragoljub Delibašič i još trojica Srba.

SDP: Nastavljamo sa pravnom borbom

Građanska inicijativa SDP smatra da je odluka Međunarodnog sudskog veća samo akt dobre volje i da ona ne zadovoljava pravdu, niti njihova očekivanja

Oliver je nevin. Već koliko danas nastavljamo sa pravnom borbom, zajedno sa advokatima odbrane, kako bi se ovaj montirani proces priveo kraju".

SDP zahvaljuje svim građanima na podršci koju su pružali Oliveru Ivanoviću tokom boravka u pritvoru, ističući da mu je ona mnogo značila.  

"Podsećamo građane da se već oktobra meseca nastavlja suđenje, ispitivanjem svedoka odbrane“, navodi u saopštenju GI SDP.

Kancelarija za KiM: Porodicama naneta nedoknadiva šteta

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je saopštila da drugačija odluka Međunarodnog sudskog veća danas nije mogla biti doneta.

“Ovo bio poslednji trenutak da se pokuša da travestija od sudskog postupka koji se protiv njih vodi preraste u nešto što makar izdaleka liči na regularan proces. To ne znači da će sudsko veće u tome i uspeti, jer je porodicama Ivanovića i ostalih optuženih već naneta nenadoknadiva šteta jednoipogodišnjim odsustvom njihovih najmilijih, i to se ne može braniti nikakvim pravnim ili proceduralnim argumentima”, kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM povodom odluke sudskog veća da se Oliveru Ivanoviću i Dragoljubu Delibašiću omogući odbrana sa slobode.

Iz Kancelarije poručuju da će i u nastavku postupka pružati podršku Ivanoviću i ostalim optuženima.Ostale vesti

 • Veselji saslušan u Hagu

  Veselji saslušan u Hagu

  Nakon saslušanja u Hagu, bivši lider OVK i predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji je rako da će se u nastavku procesa braniti ćutanjem.

 • Veselji danas pred Specijalnim sudom

  Veselji danas pred Specijalnim sudom

  Lider Demokratske partije Kosova i bivši predsednik Skupštine Kosova Kadri Veseli, danas će se pojaviti pred tužiocima Specijalnog suda za zločine bivših visokih oficira bivše OVK u Hagu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane