Vesti
Ratni zločini

Nikola Manitašević štrajkuje glađu devet dana

Ispred ambasade Mađarske u Srbiji, u znak protesta zbog odluke mađarskih vlasti da njegovog brata Ljubišu Manitaševića iz Velike Hoče predaju Kosovu, Nikola Manitašević deseti dan štrajkuje glađu.
Nikola Manitašević štrajkuje glađu devet dana
Manitašević ispred ambasade (Foto Fejsbuk)

Ljubiša Manitašević uhapšen je na prelazu Horgoš 28. septembra i nalazi se u ekstradicijionom pritvoru zbog kosovske optužnice koja ga tereti za pokušaj ubistva, iako ga je Kfor 1999. godine oslobodio, jer je u samoodbrani pucao na dvojicu pripadnika OVK koji su pokušali da ga kidnapuju, piše Danas.

Danas prenosi reči Nikole Manitaševića koji kaže da se ponovo obratio svim srpskim državnim institucijama, ali da ni od koga nije dobio obaveštenje šta su preduzeli u slučaju njegovog brata.

On je, kako navodi, zatražio prijem kod srpske ministarke pravde Nele Kuburović.

Prema njegovim rečima, Fejsbuk mu je do 7. decembra blokirao nalog zbog pisanja o hapšenju brata i štrajka glađu koji je ocenjen kao “neprikladan za decu”.Ostale vesti

Advokat Vasić: Potvrda presude Krstiću skandal koji ne čudi
Odluka Apelacionog suda da Zlatanu Кrstiću potvrdi presudu kojom je kažnjen sa 14 godina i šest meseci zatvora je skandal koji ne čudi, smatra advokat Dejan A. Vasić.
  • 02.12.2021
Haški sud odbio uslovno puštanje Hašima Tačija
Specijalizovano veće Kosova u Hagu odbilo je zahtev za uslovno puštanje na slobodu bivšeg kosovskog predsednika i jednog od lidera OVK Hašima Tačija i pored garancija policije, javila je Ekonomija onlajn.
  • 01.12.2021
Sud odbio odbacivanje optužnica protiv Gucatija i Haradinaja

Specijalni sud odbio je zahtev odbrane da se odbaci optužnica protiv dvojice bivših lidera OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

  • 27.11.2021
Podignuta optužnica protiv lica za učešće u terorističkoj organizaciji ISIS
Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv osobe sa inicijalima S.K. za učešće u aktivnostima ISIS-a. Okrivljeni S.K. je izvršio krivično delo organizovanje i učešće u terorističkoj grupi iz člana 143 stav 2 Krivičnog zakonika Kosova, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.
  • 24.11.2021
U Svetim Arhangelima svečano obeležen Sabor svetog Arhangela

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena danas je svečano obeležen Sabor svetog Arhangela Mihajla – Aranđelovdan.

  • 21.11.2021
Hag: Nastavak suđenja Mustafi saslušanjem sedmog svedoka

Pred Specijalim sudom u Hagu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi.

  • 18.11.2021