Vesti
Ratni zločini

Nikola Manitašević štrajkuje glađu devet dana

Ispred ambasade Mađarske u Srbiji, u znak protesta zbog odluke mađarskih vlasti da njegovog brata Ljubišu Manitaševića iz Velike Hoče predaju Kosovu, Nikola Manitašević deseti dan štrajkuje glađu.
Nikola Manitašević štrajkuje glađu devet dana
Manitašević ispred ambasade (Foto Fejsbuk)

Ljubiša Manitašević uhapšen je na prelazu Horgoš 28. septembra i nalazi se u ekstradicijionom pritvoru zbog kosovske optužnice koja ga tereti za pokušaj ubistva, iako ga je Kfor 1999. godine oslobodio, jer je u samoodbrani pucao na dvojicu pripadnika OVK koji su pokušali da ga kidnapuju, piše Danas.

Danas prenosi reči Nikole Manitaševića koji kaže da se ponovo obratio svim srpskim državnim institucijama, ali da ni od koga nije dobio obaveštenje šta su preduzeli u slučaju njegovog brata.

On je, kako navodi, zatražio prijem kod srpske ministarke pravde Nele Kuburović.

Prema njegovim rečima, Fejsbuk mu je do 7. decembra blokirao nalog zbog pisanja o hapšenju brata i štrajka glađu koji je ocenjen kao “neprikladan za decu”.Ostale vesti

Specijalni sud pozvao još jednog bivšeg borca OVK
Predsednik Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati objavio je da je u Hag pozvan i Elbasan Šošaj, bivši pripadnik OVK.
  • 07.07.2020
Haradinaj: Iza suda stoji velika sila
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da iza Specijalnog suda u Hagu stoji velika sila i da Kosovo teško može da interveniše u ovom trenutku, prenosi Gazeta Ekspress.
  • 30.06.2020
Koha: Adem Zogjani poslat u Hag

Bivši član Generalštaba Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Adem Zogjani, prema navodima članova njegove porodice, poslat je u Specijalni sud u Hagu, objavila je Koha.

  • 25.06.2020
Tači postavio grb OVK na Fejsbuk
Dan pošto je Specijalizovano tužilaštvo u Hagu predložilo optužnicu ratne zločine protiv njega, kosovski predsednik Hašim Tači je na Fejsbuku postavio grb "Oslobodilačke vojske Kosova".
  • 25.06.2020
Saopštavanje detalja moguće optužnice protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i ostalih osumnjičenih za ratne zločine OVK je "najgrublja i najsnažnija poruka koju je američka administracija uputila svojim miljenicima na Kosovu", smatra novinar Živojin Rakočević.
  • 24.06.2020
„Čudan trenutak za optužnicu, miriše na politiku“
„Tužilaštvo ne bi trebalo da javnosti saopštava informacije o optuženima i optužnici dok ta optužnica ne postane pravosnažna“, kaže za RTV Kim Bekim Bljakaj, reagujući na saopštenje Specijalizovanog tužilaštva. Nora Ahmetaj kaže da "sve miriše na politiku", dok Rada Trajković veruje da je ovim sprečena abolicija Tačija.
  • 24.06.2020