Vesti
Ratni zločini

Nastavljeno suđenje Krstiću, ispitana još dva svedoka

Suđenje Zlatanu Krstiću za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva nastavljeno je danas pred posebnim Odeljenjem Specijalnog suda u Prištini. Advokat Dejan A. Vasić je za RTV Kim kazao "da su saslušana još dva svedoka, i da presudu očekuje u prvoj polovini novembra".
Nastavljeno suđenje Krstiću, ispitana još dva svedoka
Zgrada Specijalnog suda u Prištini (Foto Kim)

Vasić je kazao da su danas saslušana još dva svedoka iz porodice Nuha.

"U prepodnevnom delu, pred sudom su saslušana još dva svedoka. Dva momka iz porodice Nuhaj, koji su u vreme izvršenja krivičnog dela za koje se tereti Krtsić, bili maloletni. Oni Zlatanu Krstiću nisu spočitali ništa kažnjivo, samo su rekli da su ga videli, onoliko koliko se kao deca sećaju, u toj noći 26. aprila 1999. godine kada se događaj odigrao", kazao je Vasić.


PROČITAJTE JOŠ:

Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju


Advokat Zlatana Krstića ističe da je nastavak suđenja zakazan za kraj oktobra, kada će biti ispitano oko 14 svedoka, nakon čega se bliži kraj prvostepenog postupka.

"Presuda bi mogla biti doneta u prvoj polovini novembra", zaključio je Vasić.

Zlatan Krstić je optužen za progon, otmicu, a potom i ubistvo četvoro članova porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca. U pritovoru je od aprila 2019. godine.Ostale vesti

Tači ostaje u pritvoru
U Specijalnom sudu za zločine pripadnika bivše OVK odlučeno je da Hašimu Tačiju bude produžena mera pritvora, jer je zaključeno da postoji rizik od opstrukcije sudskog procesa i činjenja drugih krivičnih dela.
  • 27.01.2022
Oficir OVK pred sudom u Hagu: U Mustafinoj jedinici su bili lopovi i kriminalci

U jedinici OVK kojom je, prema optužnici, komandovao Saljih Mustafa 1999. godine bili su „lopovi i kriminalci“, izjavio je pred haškim sudom oficir ove formacije, Sejdi Veselji.

  • 26.01.2022
Izvođenje dokaza tužilaštva protiv Mustafe se završava 4. febuara
Specijalizovana veća Kosova u Hagu donela su odluku da se izvođenje dokaza Specijalizovanog tužilaštva na suđenju Saljihu Mustafi završi do 4. februara, nakon svedočenja poslednjeg svedoka.
  • 24.01.2022
Na suđenju Haradinaju svedočio veštak odbrane: Zastrašivanje svedoka užasavajuće
Veštak odbrane Robert Rid izjavio je danas na haškom procesu Nasimu Haradinaju da je zastrašivanje svedoka na Kosovu već dugo "užasavajuće".
  • 24.01.2022
Bljakaj: Kosovske institucije nisu radile dovoljno na prikupljanju dokaza o ratu
Kosovske institucije, uključujući i pređašnji Institut za istraživanje ratnih zločina, nisu radile dovoljno na prikupljanju dokumentacije i dokaza o događajima koji su se odigrali tokom rata na Kosovu, ističe za Danas Bekim Blakaj iz Fonda za humanitarno pravo Kosova.
  • 23.01.2022
Produžen pritvor Saljihu Mustafi

Bivšem lideru OVK Sahilju Mustafi produžen je pritvor zbog opasnosti od bekstva i bojazni da će opstruirati sudski postupak ako se nađe na slobodi.

  • 22.01.2022