Vesti
Ratni zločini

Nastavljeno suđenje Krstiću, ispitana još dva svedoka

Suđenje Zlatanu Krstiću za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva nastavljeno je danas pred posebnim Odeljenjem Specijalnog suda u Prištini. Advokat Dejan A. Vasić je za RTV Kim kazao "da su saslušana još dva svedoka, i da presudu očekuje u prvoj polovini novembra".
Nastavljeno suđenje Krstiću, ispitana još dva svedoka
Zgrada Specijalnog suda u Prištini (Foto Kim)

Vasić je kazao da su danas saslušana još dva svedoka iz porodice Nuha.

"U prepodnevnom delu, pred sudom su saslušana još dva svedoka. Dva momka iz porodice Nuhaj, koji su u vreme izvršenja krivičnog dela za koje se tereti Krtsić, bili maloletni. Oni Zlatanu Krstiću nisu spočitali ništa kažnjivo, samo su rekli da su ga videli, onoliko koliko se kao deca sećaju, u toj noći 26. aprila 1999. godine kada se događaj odigrao", kazao je Vasić.


PROČITAJTE JOŠ:

Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju


Advokat Zlatana Krstića ističe da je nastavak suđenja zakazan za kraj oktobra, kada će biti ispitano oko 14 svedoka, nakon čega se bliži kraj prvostepenog postupka.

"Presuda bi mogla biti doneta u prvoj polovini novembra", zaključio je Vasić.

Zlatan Krstić je optužen za progon, otmicu, a potom i ubistvo četvoro članova porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca. U pritovoru je od aprila 2019. godine.Ostale vesti

Mustafa pred sudom u Hagu: Nisam kriv
Bivši oficir OVK, Saljih Mustafa danas se po treći put pojavio u sudnici Specijalizovanih veća Kosova u Hagu. Izjasnio se da nije krivi za ratne zločine po svim tačkama optužnice koji mu se stavljaju na teret.
  • 28.10.2020
Odluka suda o optužnici protiv Tačija ostaje povreljiva
Šestomesečni rok za potvrđivanje optužnice protiv nekadašnjeg komadanta OVK Hašima Tačija i nekadašnjeg šefa obaveštajne službe Kadrija Veseljija, istekao je danas, a Specijalizovana veća Kosova sa sedištem u Hagu nisu objavila odluku sudije za prethodni postupak povodom optužnice.
  • 24.10.2020
„Nema konačnog rešenja bez sporazuma o nestalim licima“
Komisija za nestala lica Vlade Kosova poručuje da bez sporazuma o nestalima neće biti ni konačnog sporazuma u dijalogu između predstavnika Beograda i Prištine.
  • 19.10.2020
Tužioci: Izvešćemo 16 svedoka tokom suđenja Saljihu Mustafi
Tužioci suda za zločine OVK najavili su da će 16 svedoka izvesti na predstojećem suđenju bivšem oficiru OVK Saljihu Mustafi, optuženom za ratne zločine na Kosovu.
  • 05.10.2020
Gucati pred sudom, odbrana nudi hiljadu evra jemstva
U Specijalizovnim većima Kosova u Hagu održana je javna sednica, na kojoj se prvi put pred sudom pojavio predsednik Udruženja veterana OVK Hisni Gucati povodom sumnji da je svojim postupcima zastrašivao svedoka u predstojećim postupcima pred tim sudom.
  • 01.10.2020
Specijalni sud zabranio objavljivanje tajnih dosijea
Specijalni sud za zločine OVK zabranio je objavljivanje dosijea, koji su prethodnih nedelja na misteriozan način dostavljani veteranima OVK, rekao je advokat organizacije koja okuplja veterane Tom Gaši.
  • 01.10.2020