Vesti
Ratni zločini

Na zatvorenoj sednici o ukidanju pritvora Ivanoviću

Ispitivanjem bračnog para Škodra, u Osnovnom sudu u Mitrovici nastavljeno je suđenje Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba. U četvrtak će se na zatvorenoj sednici raspavljati o ukidanju pritvora Ivanoviću i Delibašiću, kaže odbrana.
Na zatvorenoj sednici o ukidanju pritvora Ivanoviću
Oliver Ivanović (Foto Kontakt plus)

Jedan od advokata odbrane Olivera Ivanovića,  Ljubomir Pantović, rekao je u izjavi za Kontakt Plus da ni današnji svedoci, Murat i Durata Škodra, nisu povezali Ivanovića sa navodima optužnice.

“Ne samo da nisu povezali Ivanovića niti ostale sa optužnicom, nego je čak Durata na samom početku pretresa pozdravila Ivanovića, a na kraju svog svedočenja se čak i rukovala sa njim vrlo srdačno. Zbog toga smo se svi čudili šta je tužilac hteo da postigne sa tim svedocima”, rekao je Pantović.

Pantović je rekao i da će 17.septembra biti održana zatvorena sednica na kojoj će se diskutovati o eventualnom ukidanju pritvora za Ivanovića i Dragoljuba Delibašića.

”Verujem da će već 17., za dva dana biti iscrpljena list svedoka Tužilaštva. Toga dana ćemo diskutovati na zatvorenoj sednici o eventualnom ukidanju pritvora. Bližimo se danu kada će početi saslušanje svedoka odbrane. Sedamnaesti je vrlo vazan zbog toga što će Veće na zatvorenoj sednici održati diskusiju sa tužiocem i braniocima o tome da li treba ukinuti pritvor protiv Delibašića i Ivanovića, koji su razlozi za to, tako da postoji  nekakva šansa da se možda  ukidanje pritvora i desi tog dana”, istakao je Pantović.

Do sada je ispitano 52 svedoka  optužbe  od ukupno 57 svedoka.

Suđenje se nastavlja sutra, kada je  planirano saslušanje još dva svedoka optužbe.

Sedamnaestog septembra je takođe je planirano ispitivanje jednog svedoka, a potom će se održati zatvorena sednice.



Ostale vesti

Svedok odbrane: U Kukešu 1999. nisam čuo za Šalju, niti sam ga poznavao
Suđenje bivšem starešini OVK Pjetru Šalji, optuženom za ratne zločine u albanskom gradu Kukešu 1999. godine, nastavljeno je u Hagu iskazom svedoka odbrane Bedrija Dervišaja koji je izjavio da u Kukešu, gde je bio u to vreme, nije čuo za Šalju, niti ga je poznavao.
  • 02.10.2023
Još jedna optužnica u odsustvu za seksualno nasilje tokom rata

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv M.J. zbog krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva, a u vezi sa slučajem seksulanog nasilja tokom rata, saopšteno je medijima.

  • 02.10.2023
Uhapšen još jedan Srbin zbog navodnog ratnog zločina
Specijalno tužilaštvo Кosova je saopštilo da je uhapšen Srbin M.P, državljanin Kosova i Srbije, zbog sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.
  • 29.09.2023
Albanac na suđenju Tačiju izjavio da mu je OVK otela i ubila članove porodice
Suđenje bivšem komandantu OVK Hašimu Tačiju i saoptuženima za zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99. godine nastavljeno je u Hagu iskazom svedoka optužbe o tome kako mu je OVK 1998. godine otela i ubila članove porodice.
  • 25.09.2023
U Crnoj Gori uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za ratne zločine u Peći

Crnogorska policija uhapsila je državljanina Srbije M.V. (61) zbog sumnje da je tokom 1999. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu, saopšteno je iz policije.

  • 25.09.2023
Određen jednomesečni pritvor trojici Srba optuženih za ratni zločin
Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je jednomesečni pritvor Iliji Elezoviću, Draganu Miloviću i Zoranu Kostiću, Srbima koji su juče privedeni a koji se sumnjiče za "ratne zločine protiv civilnog stanovništva".
  • 21.09.2023