Morina ne zna zašto mu je oduzet britanski pasoš

Bivši pripadnik takozvane OVK Tomor Morina izjavio je da ne zna zašto su makedonske vlasti zadržale njegov britanski pasoš.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto arhiva Kim)

"Zadržali su mi putnu ispravu, tamo je ostao britanski pasoš. Sada čekam. Nemam ništa sa Makedonijom, to ću rešiti preko britanske ambasade u Prištini ili preko advokata u Skoplju", rekao je Morina u razgovoru za kosovski portal KosovaPres.

On je pre tri nedelje uhapšen na graničnom prelazu Blace po interpolovoj poternici. Srbija ga tereti za ratne zločine protiv civilia na KiM u periodu od 1998. do 1999. godine.

Vrhovni sud u Severnoj Makedoniji odbio je zahtev za ekstradiciju Morine Srbiji uz obrazloženje da je on državljan Kosova, države koju Severna Makedonija priznaje i državljanin Velike Britanije, te da su dela za koji ga tereti Srbija počinjeni na teritoriji KiM.

Morina je bio deo takozvane OVK u zoni Dukađinija i učestovao je u mnogim bitkama, ali poslednja za njega bila je kako navodi portal KosovaPreš, bitka na Košarama, nakon ćega se preselio u Veliku Britaniju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane