Vesti
Ratni zločini

Miloradu Zajiću određen kućni pritvor

Specijalno tužilaštvo Kosova odlučilo je da Miloradu Zajiću koji je juče uhapšen u Klini odredi meru kućnog pritvora.
Miloradu Zajiću određen kućni pritvor
Milorad Zajić (Foto Kim)

Kako je potvrdio Zajićev advokat Dejan A. Vasićm, Tužilaštvo je ovu odluku donelo na zahtev odbrane, a istovremeno je uzelo u obzir da osumnjičeni dugo godina živi u Klini i da mu je narušeno zdravlje.

„Iz tog razloga je svrsishodnije, a i zbog vođenja krivičnog postupka bolje, da on zasad bude u kućnom pritvoru“, kazao je Vasić.

Milorad Zajić je uhapšen juče zbog navodnih ratnih zločina. Advokat kaže da je optužen od strane svojih komšija.

„Navodno je krajem rata 1999. godine kao pripadnik Policije učestvovao u paljenju kuća Albanaca i u daljem toku istrage bi trebalo da se ti navodi provere putem saslušanja nekih od svedoka koje Tužilaštvo predloži“, kazao je Vasić.Ostale vesti

Odbijen Veseljijev zahtev za privremeno puštanje na slobodu
Sudija za prethodni postupak, Nikolas Giju odbio je zahtev odbrane Kadrija Veseljija za njegovo privremeno puštanje na slobodu, kao i zahtev odbrane za sazivanje ročišta za usmeno izlaganje o ovom zahtevu.
  • 23.01.2021
Produžen pritvor Bačeviću za još dva meseca
Sudija Aljbina Šabani Rama ispred posebnog odeljenje Osnovnog suda u Prištini produžila je danas na još dva meseca pritvor Svetomiru Bačeviću iz Gornjeg Milanovca, kazao je za RTV Kim advokat Dejan A. Vasić.
  • 22.01.2021
Odbrana traži ukidanje pritvora Mustafi
Odbrana bivšeg komandanta OVK Saljihu Mustafi, optuženog za zločine na Kosovu 1999. godine, zatražila je od suda u Hagu da mu ukine pritvor ili odredi kućni pritvor, nasuprot Specijalizovanom tužilaštvu koje je tražilo njegovo zadržavanje u haškom pritvoru, prenosi Tanjug.
  • 21.01.2021
Specijalno tužilaštvo protiv privremenog oslobađanja Veseljija
Specijalizovano tužilaštvo protivi se zahtevu da jedan od optuženih vođa bivše OVK Kadri Veselji bude privremeno pušten iz pritvora Specijalnog suda u Hagu, navodeći da postoji rizik od bekstva, koji se čini većim pošto bi mogao da bude osuđen na doživotni zatvor.
  • 20.01.2021
Bivši pripadnik OVK i kandidat za poslanika dobio poziv Specijalnog suda
Nakon duže pauze, još jedan poziv za ispitivanje iz Specijalnog tužilaštva u Hagu stigao je na adresu bivšeg borca OVK.
  • 20.01.2021
Pantović: Proširena optužnica protiv Đokića
Tužilaštvo u Peći proširilo je optužnicu protiv Zorana Đokića koji se tereti za ratni zločin, pet dana pre zakazane završne reči, potvrdio je za KoSSev advokat optuženog, Ljubomir Pantović.
  • 17.01.2021