Vesti
Ratni zločini

Mesec dana pritvora za Pantića i Zarića

Osnovni sud u Prištini odredio je mesec dana pritvora Momiru Pantiću i Žarku Zariću koji se sumnjiče da su navodno počinili ratni zločin u opštini Istok tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine. 
Mesec dana pritvora za Pantića i Zarića
Osnovni sud u Prištini (Foto ahriva Kim)

Saslušanju Pantića i Zarića su prisustvovali advokati Nebojša Vlajić, branilac Momira Pantića i Dejan Vasić, branilac Žarka Zarića.

Zarić je povratnik u selo Ljubožda kod Istoka. Uhapšen je juče u svom selu, a tužilaštvo ga sumnjiči da je počinio ratni zločin protv civilog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine. Bio je komandir podstanice policije u selu Rakoš.

Momir Pantić je uhapšen dan pre Zarića, na punktu Merdare.

Njegov advokat je izjavio da je osumnjičen za navodnu komandnu odgovornost za određene događaje koji su se desili tokom rata 1999. godine u opštini Istok.Ostale vesti

Albanac na suđenju Tačiju izjavio da mu je OVK otela i ubila članove porodice
Suđenje bivšem komandantu OVK Hašimu Tačiju i saoptuženima za zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99. godine nastavljeno je u Hagu iskazom svedoka optužbe o tome kako mu je OVK 1998. godine otela i ubila članove porodice.
  • 25.09.2023
U Crnoj Gori uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za ratne zločine u Peći

Crnogorska policija uhapsila je državljanina Srbije M.V. (61) zbog sumnje da je tokom 1999. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu, saopšteno je iz policije.

  • 25.09.2023
Određen jednomesečni pritvor trojici Srba optuženih za ratni zločin
Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je jednomesečni pritvor Iliji Elezoviću, Draganu Miloviću i Zoranu Kostiću, Srbima koji su juče privedeni a koji se sumnjiče za "ratne zločine protiv civilnog stanovništva".
  • 21.09.2023
Uhapšeni Srbi na saslušanju pred Osnovnim sudom
Trojica juče uhapšenih Srba pojavila su se danas pred Osnovnim sudom u Prištini gde će se obaviti njihovo saslušanje. 
  • 21.09.2023
D.M. i Z.K. određeno policijsko zadržavanje
Bivšem pripadniku Kosovske policije D.M., koji je danas uhapšen u Zvečanu, određeno je 48-časovno zadržavanje, njemu se stavlja na teret navodno maltertiranje civila u Vučitrnu za vreme rata, potvrdio je njegov branilac, advokat Miloš Delević za KoSSev. Policijsko zadržavanje određeno je i Z.K. iz Prilužja.
  • 20.09.2023
Advokat Pantović: Elezović prebačen u bolnicu, tereti se za ratni zločin
Advokat Ljubomir Pantović, pravni zastupnik uhapšenog Ilije Elezovića iz Severne Mitrovice, kaže za Radio Kim da je njegov klijent zbog pogoršanog zdravstvenog stanja nakon današnjeg hapšenja prebačen u prištinsku bolnicu.
  • 20.09.2023