Mediji: U Hag pozvan još jedan pripadnik OVK

Poziv Specijalnog suda stigao je bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Besimu Bajramiju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zgrada Specijalnog suda u Hagu (Foto RSE)

On je bivši vojnik OVK iz orahovačkog sela Drenovac.

Vest je potvrdio Ogranak ratnih vojnih veterana OVK u Orahovcu.

"Nastavlja se sa slanjem poziva od strane Specijalnog suda u Hagu. Sledeći pozvani je bivši vojnik OVK Besim Bajrami iz sela Drenovac u Orahovcu“, prenosi Koha i Kosovo onlajn.

Bajrami je kazao da je pozvan kao svedok, dok će se pred Sudom pojaviti krajem oktobra.

U poslednje vreme od strane Suda saslušana je u svojstvu svedoka bivša poslanica Demokratske partije Kosova Safete Haderđonaj, koja je saslušana u sedištu Euleksa u Prištini 19. septembra.

Osim Haderđonaj, poziv Suda dobila je i bivša poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj, koja je tokom sukoba obavljala funkciju lekara OVK u operativnoj zoni “Dukađini, koja je pozvana u svojstvu svedoka.

Takođe, bivši zamenik komandanta Generalštaba OVK Sokol Bašota saslušan je prošlog meseca u Hagu kao osumnjičeni, koji je po povratku u Prištinu rekao da su mu specijalni tužioci ponudili sporazum, koji je, kako je rekao, odbio.

Takođe u septembru je u Sloveniji intervjuisan Naima Maljoku, bivši oficir OVK.

Ranije je pozvano na desetine članova OVK, uključujući kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, kao i mnoge druge visokorangirane ličnosti u nekadašnjoj OVK.

Ostale vesti

 • „Zid ćutanja“, tvrda prepreka do istine o nestalima

  „Zid ćutanja“, tvrda prepreka do istine o nestalima

  „Međunarodna zajednica je najodgovornija za to što porodice još uvek ne znaju šta se desilo sa njihovim nestalim članovima porodica, niti gde se nalaze njihovi ostaci“, istakli su učesnici debate koja je danas održana u Gračanici. „Sve se radi da se ne otkrije zločinac“, kaže Milorad Trifunović iz Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na KiM.

 • Optužnica protiv bivšeg pripadnika MUP-a Srbije

  Optužnica protiv bivšeg pripadnika MUP-a Srbije

  Kosovsko Specijalno tužilaštvo podneo je tužbu Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv G.S., bivšeg pripadnika MUP-a Srbije zbog krivičnog dela "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", saopšteno je danas.

 • Geci se branio ćutanjem

  Geci se branio ćutanjem

  Bivši komandant „OVK“ Sabit Geci ispitan je danas od strane Specijalnog tužilaštva u prostorijama EULEX-a u Prištini. Gecijev advokat Tahir Recaj (Tahir Recaj), kazao je da se njegov klijent branio ćutanjem, a da je poziv za saslušanje dobio u svojstvu svedoka, javlja prištinska Gazeta Express.

 • Voker: Miloševićeve greške dovele do bombardovanja

  Voker: Miloševićeve greške dovele do bombardovanja

  "Obeležavanje godišnjice masakra u Račku je za mene, ali i za članove porodica bio događaj pun saosećanja i emocija", izjavio je za RTK2 Vilijam Voker, bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu, u period od 1998. 1999. godine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane