Vesti
Ratni zločini

Koha: Film o Dikoviću podeljen ambasadorima UN

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova podelilo je stalnim posmatračkim misijama u UN dokumentarni film sa novim dokazima o zločinima Srba na Kosovu.
Koha: Film o Dikoviću podeljen ambasadorima UN
Ljubiša Diković (Foto Pravda)

Kako piše prištinska Koha ditore, reč je o filmu "General Diković i 37. brigada na Kosovu", koji, kako se tvrdi, generala Ljubišu Dikovića prikazuje kao direktno odgovornog za ratne zločine i genocid nad albanskim civilima.

Inače, film je objavio Fond za humanitarno pravo (FHP).

"General Diković je odgovoran za brutalna ubistva stotina civila kosovskih Albanaca u selima Izbica, Ćirez, Šavarine i Rezala, koja se nalaze u regionu Drenice na Kosovu", navodi se u pismu kosovskog ministarstva u koje je Koha imala uvid.Ostale vesti

Tači stigao u Hag, brani ga Džefri Najs
Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u Hag gde će razgovarati sa službenicima Specijalnog suda, ali nije navedeno u kom svojstvu.
  • 12.07.2020
Specijalni sud pozvao još jednog bivšeg borca OVK
Predsednik Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati objavio je da je u Hag pozvan i Elbasan Šošaj, bivši pripadnik OVK.
  • 07.07.2020
Haradinaj: Iza suda stoji velika sila
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da iza Specijalnog suda u Hagu stoji velika sila i da Kosovo teško može da interveniše u ovom trenutku, prenosi Gazeta Ekspress.
  • 30.06.2020
Koha: Adem Zogjani poslat u Hag

Bivši član Generalštaba Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Adem Zogjani, prema navodima članova njegove porodice, poslat je u Specijalni sud u Hagu, objavila je Koha.

  • 25.06.2020
Tači postavio grb OVK na Fejsbuk
Dan pošto je Specijalizovano tužilaštvo u Hagu predložilo optužnicu ratne zločine protiv njega, kosovski predsednik Hašim Tači je na Fejsbuku postavio grb "Oslobodilačke vojske Kosova".
  • 25.06.2020
Saopštavanje detalja moguće optužnice protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i ostalih osumnjičenih za ratne zločine OVK je "najgrublja i najsnažnija poruka koju je američka administracija uputila svojim miljenicima na Kosovu", smatra novinar Živojin Rakočević.
  • 24.06.2020