Vesti
Ratni zločini

Još jedna osoba osumnjičena za ratne zločine

Kosovska policija je uhapsila Bošnjaka E.B. osumnjičenog da je kod Đurakovca počinio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva u Prištini.
Još jedna osoba osumnjičena za ratne zločine
Ilustracija (Foto Istock)

Specijalno tužilaštvo saopštava da se okrivljeni E.B. sumnjiči da je u periodu od 1998. do 1999. godine bio na policijskoj dužnosti u policijskoj stanici sela Đurakovac u Opštini Istok i da je navodno učestvovao u ubistvu 18 ljudi u selu Staro Dvorane.

Tim radnjama okrivljeni E.B. je osumnjičen da je počinio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

Rešenjem državnog tužioca, okrivljenom E.B. je određen pritvor u trajanju od 48 sati do predavanja sudiji za prethodni postupak u zakonskom roku.Ostale vesti

Jednomesečni pritvor Gavrilu Milosavljeviću
Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini odredio je jednomesečni pritvor Gavrilu Milosavljeviću koji je uhapšen zbog sumnje da je, kako tvrde u kosovskom Tužilaštvu, počinio ratni zločin.
  • 02.12.2022
Suđenje Hašimu Tačiju i saradnicima početkom sledeće godine
Suđenje nekadašnjem predsedniku Kosova i jednom od lidera lideru takozvane OVK Hašimu Tačiju i njegovim saradnicima počeće početkom sledeće godine, saznaje N1.
  • 01.12.2022
Odbijen zahtev Tačijeve odbrane za prevremeno saslušanje zvaničnika
Sudija prethodnog postupka Specijalnog suda u Hagu Nikolas Giju odbio je zahtev odbrane bivšeg komandanta OVK Hašima Tačija da prevremeno bude ispitano devet međunarodnih zvaničnika, koji bi svedočili u njegovu korist, zbog njihovih godina i zdravstvenog stanja.
  • 29.11.2022
Krasnići i Seljimi ostaju u pritvoru u Hagu

Sudija za prethodni postupak Specijalnog suda za zločine počinjene na Kosovu Nikolas Giju doneo je danas odluke kojima je produžio pritvor Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju.

  • 22.11.2022
Aleks Vajting zamenjuje tužioca Džeka Smita u Specijalnom sudu
Aleks Vajting umesto Džeka Smita, preuzima funkciju vršioca dužnosti specijalizovanog tužioca u Specijalizovanom tužilaštvu u Hagu.
  • 19.11.2022
Podignuta optužnica protiv Srbina Č.J. za ratni zločin
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Osnovnom sudu u Prištini protiv okrivljenog Srbina Č.J. državljanina Republike Srbije sa prebivalištem u Srbiji, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".
  • 18.11.2022